Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

«Το χειμωνόσπιτο»… στην προθήκη της αυλής μας!!!

...με τη «φωνή» & την υπογραφή του Δημήτρη


Ένα σπίτι που χωράει όλα τα παιδιά του κόσμου  μέσα σε μια ήρεμη φύση...
όπου δεν υπάρχει ίχνος βίας. Ένα σπίτι για όλες τις εποχές, παντός καιρού, όπως και οι πανανθρώπινες αξίες, Αλληλεγγύη, Προσφορά, Καλοσύνη και άλλες, που περιέχονται στο βιβλίο. που έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και το οποίο η μεγάλη μας ποιήτρια Κική Δημουλά έχει χαρακτηρίσει «Ποιητικό αριστούργημα».
Δίχως ιδιοκτήτες με ολάνοιχτες πόρτες και παράθυρα, πράγμα αδιανόητο για την εποχή μας. Όπου τα πράγματα και η φύση προσωποποιούνται μέσα από διαλόγους και παιχνίδια των λέξεων, και μέσα από εικόνες και τραγούδια που σε ταξιδεύουν.
Οι ήρωες του βιβλίου υπάρχουν στην φύση και τραγουδούν…
“Είμαι Το Λα της βροχής, μια σταγόνα ουρανού στην αυλόπορτα της γης”.  “Είμαι το Σι ο αέρας, μιας χειμωνιάτικης μέρας, μιας συναχωμένης Δευτέρας”. Ένα έξυπνο αγόρι, ο Μεσημεράκης, “Ντορεμι έρχομαι, Ντορεμί φτάνω, στο μικρό ποδήλατο επάνω»,  στρώνει σε ένα μεγάλο τραπέζι, 100 ηλιοσερβίτσια για να κάτσουν οι 100 αγαπημένες θυγατέρων του ήλιου, “Πουν’ η μία φωτεινότερη απ’ την άλλη και του κόσμου αγκαλιά ζεστή μεγάλη ” .
“Το φεγγάρι χαρταετός με σκουλαρίκια ένα Φα δεξιά, ένα Σολ αριστερά”  αλλά και ο παράξενος και διαφορετικός της ιστορίας που αντιπαθεί τα παραμύθια και έρχεται από το βασίλειο της τεχνολογίας για να τα ανατρέψει όλα. Θα τα καταφέρει;  “Εγώ ο Ήτα-Ύψιλον με πούρο και ημίψηλον ο υπερ-υπολογιστής, μοναδικός και ένας εγώ κι άλλος κανένας… γρήγορα, γρήγορα… έμαθα ότι σε αυτό το σπίτι ζει η ξενοιασιά και η ευτυχία αλλά δεν βλέπω καμιά πετρελαιοπηγή πουθενά”…
Ένα καλαίσθητο εικονογραφημένο βιβλίο σε μεγάλο σχήμα από τις εκδόσεις Καλέντης.  Με ένθετο CD που περιλαμβάνει:  7 τραγούδια σε μουσική σύνθεση του τρομπετίστα της Λυρικής Σκηνής και συνθέτη Νίκου Ξανθούλη, επάνω σε στίχους του συγγραφέα Δημήτρη Κάσσαρη, ο οποίος και τα ερμηνεύει μαζί με ένα γλυκόλαλο μικρό κορίτσι τη Μαριανίκη Ξανθούλη. Τα τραγούδια αγκάλιασε ένα μικρό μουσικό σύνολο από σολίστ της Λυρικής Σκηνής σε ενορχήστρωση Νίκου Ξανθούλη.  
Ευφάνταστη εικονογράφηση από τον πολύ-βραβευμένο Βασίλη Παπατσαρούχα και σκηνοθετημένη αφήγηση από την ηθοποιό και σκηνοθέτη, Λίλα Μουτσοπούλου.
2 τραγούδια  από το cd που περιέχεται στο βιβλίο:

 "Χειμωνόσπιτο Αγάπη"

 "Το ΣΙ ο αέρας"