Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Το μυστικό για να μην πάρεις κιλά, όταν κόψεις το τσιγάρο!!!



Κοινό μυστικό. Αν ένας καπνιστής, κόψει το τσιγάρο...
θα δει τη ζυγαριά του, να του χτυπάει το καμπανάκι. Μεγάλη μερίδα όσων προσπαθούν να απεξαρτηθούν από το τσιγάρο, παίρνουν κιλά. Έχει όμως κάποια λογική εξήγηση, αυτό το φαινόμενο;
Στο κάπνισμα, αμέσως αφότου ένα άτομο κάνει ένα τσιγάρο, ο καρδιακός του ρυθμός αυξάνεται κατά 10-20 παλμούς το λεπτό. Η αφύσικη διεγερτική επίδραση της νικοτίνης είναι ένας λόγος που το κάπνισμα προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όταν ένας καπνιστής σταματήσει να καπνίζει, ο μεταβολικός του ρυθμός επανέρχεται γρήγορα στο φυσιολογικό. Αυτή είναι μια υγιής αλλαγή στον οργανισμό. Αλλά αν ο πρώην καπνιστής συνεχίζει να παίρνει μέσω της διατροφής του τον ίδιο αριθμό θερμίδων όπως και πριν, τότε, μοιραία, παίρνει κιλά.
Δείτε μερικά μυστικά για να μπορέσεις να γλυτώσεις θερμίδες και να παραμείνεις στα κιλά σου, νικώντας παράλληλα και την εξάρτησή σου στο τσιγάρο:
Απασχολήστε το στόμα μας, με τσίχλες χωρίς ζάχαρη.
Πολλοί καπνιστές βιώνουν το σύνδρομο του άδειου στόματος, όταν κόβουν το τσιγάρο, και γι αυτό στρέφονται στο φαγητό. Μια τσίχλα ή μια καραμέλα θα ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας.
Φάτε σέλερι ή καρότο
Καθόλου θερμίδες, έντονη γεύση που θα κάνει την ανάμνηση της γεύσης του τσιγάρου να σας αηδιάζει.
Πιείτε πολύ νερό. 
Τριπλασιάστε την ποσότητα που πίνατε, πριν κόψετε το τσιγάρο. Το νερό θα δημιουργήσει αίσθημα κορεσμού στο στομάχι, ενώ και το μυαλό σας θα βιώσει τα στερητικά συμπτώματα πιο ήπια.
Βουρτσίστε τα δόντια σας.
Υποσυνείδητα, έχουμε συνδέσει το βούρτσισμα των δοντιών, με τη μη περαιτέρω πρόσληψη τροφής. Με αυτό το τρόπο μειώνετε τις πιθανότητες για επιδρομή στο ψυγείο… (e-radio.gr)