Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού…



Συγγραφείς παιδικών βιβλίων επισκέπτονται 25 πόλεις...
και συναντούν μικρούς αναγνώστες.
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συμπληρώνουν φέτος 25 χρόνια δυναμικής παρουσίας στον εκδοτικό χώρο και το γιορτάζουν με πολλές δράσεις που έχουν ως επίκεντρο τους αναγνώστες οι οποίοι εδώ και τόσα χρόνια εμπιστεύτηκαν τις αναγνωστικές επιλογές μας και μας έφεραν στην κορυφή.
Στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μεγαλώνουμε διαβάζοντας και κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η θεμελίωση γερών βάσεων και η γαλούχηση σκεπτόμενων αναγνωστών από νεαρή ηλικία.
Έχοντας αυτό ως δεδομένο, μεγάλο μέρος των δράσεων που θα υλοποιηθούν φέτος με αφορμή την αργυρή μας επέτειο εστιάζουν στο παιδί. Η έμφαση που δίνουμε στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, στη δημιουργία μελλοντικών ενεργητικών αναγνωστών, στην αξία και τη σημασία της ανάγνωσης στη ζωή μας αποδεικνύεται από πρωτοβουλίες όπως ο ετήσιος μαραθώνιος ανάγνωσης που απευθύνεται στους μαθητές μέσω των σχολείων, μια πρωτοβουλία που βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση χρόνο με τον χρόνο και αποτελεί πλέον θεσμό.
Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό των 25 χρόνων μας, ξεκινά η δράση που τιτλοφορείται «Το παιδικό βιβλίο φτάνει παντού», μέσω της οποίας συγγραφείς παιδικών βιβλίων θα ταξιδέψουν μέσα στο 2018 σε 25 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου και θα συναντήσουν τους μικρούς αναγνώστες τους, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις βασισμένες σε βιβλία τους. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Library4Allοι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα δωρίσουν 15 παιδικά βιβλία για τον εμπλουτισμό μίας σχολικής βιβλιοθήκης της εκάστοτε περιοχής.
Πρώτοι σταθμοί η Θεσσαλονίκη, η Κατερίνη, η Καλαμάτα, το Ρέθυμνο, τα Χανιά, η Λευκωσία και η Λάρνακα, όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί οι πρώτες εκδηλώσεις.
Πιο αναλυτικά και με χρονολογική σειρά:
Η Κατερίνα Ανωγιαννάκη ταξιδεύει παρέα με τον Πρίγκιπα μισό στο Ρέθυμνο, την Παρασκευή 16 Μαρτίου.
Η Αγγελική Δαρλάση τη Δευτέρα 19 Μαρτίου συναντά το κοινό της Καλαμάτας και αφηγείται τι συνέβη Όταν έφυγαν τα αγάλματα.
Η Ρία Φελεκίδου με το ολοκαίνουργιο βιβλίο της Το παιχνίδι των δοντιών θα βρεθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου στην Κατερίνη.
Η Μαίρη Τσόγκα λίγο μετά το Πάσχα, το Σάββατο 21 Απριλίου, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη έχοντας στις αποσκευές της ένα βιβλίο γεμάτο ευχές με τίτλο Ένα αστέρι πέφτει πέφτει.
Η Ιωάννα Μπαμπέτα θα μοιραστεί με τα παιδιά Το όνειρο της Μανταλένας το Σάββατο 28 Απριλίου στα Χανιά.
Η Μαρία Αγγελίδου με μότο της «η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα» αφηγείται συναρπαστικά και τόσο διαφορετικά παραμύθια παρμένα από την Ιστορία, στην Κύπρο (στη Λευκωσία και στη Λάρνακα), στις 4 και 5 Μαΐου.
Μείνετε συντονισμένοι για ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις. Το ταξίδι συνεχίζεται με στόχο το παιδικό βιβλίο να φτάσει παντού!
Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε φωτογραφίες των παραπάνω συγγραφέων που θα ταξιδέψουν στους πρώτους σταθμούς.