Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ενημερώνει τους πολίτες του, για τη στεφανιαία νόσος



Οι καρδιακές παθήσεις συνεχίζουν να είναι από...
τις κορυφαίες αιτίες θανάτου τόσο στην χώρα μας, όσο και παγκοσμίως. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θέτει προς συζήτηση την στεφανιαία νόσο και καλεί διακεκριμένους επιστήμονες προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες για την σύγχρονη διαγνωστική και την θεραπευτική προσέγγιση της ασθένειας στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 19 Μαρτίου, στις 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος).
Ενδεικτικά, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων και των δεδομένων που δημιουργεί η οικονομική κρίση, αποτελεί κυριολεκτικά χτύπημα στην καρδιά των Ελλήνων. Τουλάχιστον 7.000 περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου που στην πλειοψηφία τους αφορούν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.
Καλεσμένοι ομιλητές οι ειδικοί καρδιολόγοι, Άγγελος Καλός και Βασιλική Μανώλη, και ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου, Σωτήρης Πατσιλινάκος. Συντονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Γιώργος Οικονομίδης.