Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

«Μπλουμ! Ταξιδάκι με λέξεις νότες και εικόνες»… στην προθήκη της αυλής μας!!!



Το ταξίδι μιας σελίδας από την ώρα που έγινε χάρτινη...
βαρκούλα ως τη στιγμή που μεταμορφώθηκε σε χάρτινη σαΐτα.
Ένα ταξίδι με σταλαγματιές ονείρου, σε τόπους φαντασίας που γεννούν οι λέξεις, οι νότες κι οι εικόνες.
Γιατί;
Γιατί η χαρά είναι στο ταξίδι και όχι στο λιμάνι... Γιατί ταξιδεύουμε για να αλλάζουμε ιδέες κι όχι μέρη... Γιατί στο τέλος κάθε ταξιδιού κρύβεται η αρχή του επόμενου...
Και γιατί άλλο;
Γιατί... "Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα" (Alain de Botton).

Ένα μουσικό εικονοβιβλίο - ΠΑΙΧΝΙΔΙ που προσκαλεί τα παιδιά στον κόσμο της χαράς! Της χαράς που μπορεί να τους προσφέρει η δημιουργία κι η έκφραση... η έμπνευση κι η επινόηση... μέσα στα μονοπάτια της φαντασίας που γεννούν οι τέχνες του λόγου, της μουσικής και της ζωγραφικής.
Ένα βιβλίο - ΕΡΓΑΛΕΙΟ χρήσιμο σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και σε "...όποιον πιστεύει στην ανάγκη να έχει η φαντασία τη θέση της στην εκπαίδευση, σε όποιον έχει εμπιστοσύνη στην παιδική δημιουργικότητα, σε όποιον ξέρει πόση απελευθερωτική δύναμη μπορεί να έχει ο λόγος" (Τζιάννι Ροντάρι, Γραμματική της φαντασίας, εκδ. Τεκμήριο 1994).



Λίγα λόγια για το συγγραφέα…
Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Νίκης κονταξάκη), τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).
Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).
Τα τελευταία είκοσι χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται: Ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού και ως χορογράφος σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές (π.χ. στη Θεατρική Σκηνή «Μίμηση Πράξης» - Θέατρο Ακάδημος).
Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πρότυπα προγράμματα για παιδιά, ενώ από το 2008 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» (www.magiko-kohili.gr), που δραστηριοποιείται κυρίως στις διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, την οργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.
Επίσης, έχει επιμεληθεί περισσότερα από δέκα παιδικά CDs κι έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Επιπρόσθετα, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και σχεδόν είκοσι βιβλία για παιδιά κι εκπαιδευτικούς.