Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί έχουν μειωθεί τα one night stands;


Τι άλλαξε και η μόδα των εφήμερων σχέσεων είναι εξαίρεση πια;

Η μόδα των one night stands φαίνεται πως φθίνει, χωρίς όμως να αυξάνονται οι μόνιμες σχέσεις. Ένα στατιστικό που μάλλον περισσότερο μπερδεύει το κοινό, παρά του εξηγεί που οδηγούνται οι ανθρώπινες σχέσεις.
Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι αφού οι μακροχρόνιες σχέσεις έχουν πάρει τη κατηφόρα στατιστικά, οι σeξουαλικές σχέσεις της μίας βραδιάς θα ήταν περισσότερες από τη προηγούμενη δεκαετία, τα νούμερα δείχνουν, ότι οι περισσότεροι φεύγουν μόνοι, χωρίς ταίρι μετά από μία νυχτερινή έξοδο.
Οι λόγοι που έχουν κάνει το one night stand δύσκολη εξίσωση είναι λίγο παράδοξοι. Δείτε τους σημαντικότερους:
Η σύνθεση του κόσμου που βγαίνει να διασκεδάσει έχει αλλάξει. Οι ηλικίες είναι πολύ μικρές, με αποτέλεσμα και λόγω στέγασης, αλλά και λόγω οικονομικής στενότητας, το ξενοδοχείο αποτελεί μακρινή πολυτέλεια.
Το κακής ποιότητας αλκοόλ έχει αυξηθεί στα νυχτερινά μαγαζιά, με αποτέλεσμα μετά από μια μακρά νύχτα κρεπάλης, λίγοι είναι αυτοί που θα είναι σε κατάσταση να συνεχίσουν τη βραδιά τους.
Η οικονομική κρίση επηρέασε και τη μετακίνηση. Πλέον οι μακρινές αποστάσεις που μπορεί να χωρίζουν τους επίδοξους εραστές της μίας βραδιάς, σκέφτονται πως θα γυρίσουν μετά τη βραδιά πάθους.
Τα social media. Οι επίδοξοι άπιστοι, που βγαίνανε για σαρκικη απόλαυση της μιας νύχτας, φοβούνται ότι μέσω των κοινωνικών δικτύων, είναι πιθανόν αυτό να αποκαλυφθεί στην/στον σύντροφό τους.

Ο φόβος για το άγνωστο. Με το καθημερινό αστυνομικό δελτίο ειδήσεων, να μη χωράει πια τόσες ειδήσεις, και με τα εγκλήματα και τους βιασμούς να έχουν αυξηθεί, δύσκολα πια δύο εντελώς άγνωστοι απομονώνονται… (e-radio.gr)