Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

«Παρένθετη απολογία»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Dicat veritas et repeat mundus... ας ειπωθεί η αλήθεια και ας...
καταστραφεί ο κόσμος...
Η Σοφίκα Τσαλίκη επιστρέφοντας σχεδόν 50 χρόνια στο ταραχώδες παρελθόν που την καθόρισε, θα προσπαθήσει να αναβιώσει, να σκιαγραφήσει κάθε πρόσωπο, κάθε εμπειρία, της αληθινά μυθιστορηματικής ζωής της.
Ξεκινώντας από την Σαλαμίνα του 1940, μέσα στο επιβλητικό σκηνικό ενός αρχοντικού που επίπονα προσπαθεί να κρατήσει το κύρος και την λάμψη μιας χαμένης εποχής, θα διανύσει μια περιπετειώδη πορεία που θα την ωριμάσει απότομα, βιώνοντας απώλειες, αναζητήσεις θαμμένων μυστικών, δοκιμασίες.
Η εξωτική Βηρυτός, το Παρίσι, η Πολωνία, θα είναι κάποιοι από τους σταθμούς της.
Η πολύτιμη Ατλαζία, ο μασόνος υπουργός Σαράκης, ο Φίλιππος Ροντήρης, η Νόνικα, ο δικηγόρος Τοπάλης, η χαρισματική Κασσάνδρα, ο ιδανικός Τζώρτζης, ο γιατρός Μιχάλης Φωτίου, η αδίστακτη Αρετή, θα είναι μόνο μερικοί από τους πρωταγωνιστές που θα δεθούν άρρηκτα μαζί της, σε μια αναμέτρηση που ο καθένας αναζητά τον προορισμό και το πολύτιμο μερίδιο που πίστευε πως του αναλογεί.
Μέχρι το 1996 οι καταιγίδες θα δείχνουν να έχουν κοπάσει. Την στιγμή όμως που η Σοφίκα στα 56 της χρόνια θα τολμήσει να γεννήσει μια εγγονή στην θέση της "ιδιαίτερης" κόρης της Χριστίνας, τότε ένας κόσμος ανάγκης, χλιδής, εξαρτήσεων, πάθους, εκβιασμών και εξιλέωσης θα την βάλει σε νέες δοκιμασίες.
Τα ζωώδη ένστικτα επιβίωσης του κάθε εμπλεκόμενου θα οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις. Ο όλεθρος και ο θάνατος καραδοκούν παντού.
Μόνο ένας φύλακας άγγελος, έστω και "καταραμένος", θα μπορούσε να φέρει την ανατροπή... 

ISBN13
9789606042454
Εκδότης
Σειρά
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία Έκδοσης
Ιούλιος 2017
Αριθμός σελίδων
430
Διαστάσεις
21x14
Κωδικός Πολιτείας
3160-0051