Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

«Οι πειρατές των βιβλίων» … στο γραφείο της Κάλλης


Ο Νικηφόρος πειρατής, κουρσάρος, πολιορκητής, ατρόμητος...
και ξακουσμένος μέχρι τα πέρατα της Γης, είναι πάντα έτοιμος για εξερευνήσεις και περιπετειώδη ταξίδια.

Ένα ακόμα μυστήριο, ένας ακόμα στόχος- θησαυρός, ο πολυτιμότερος στον κόσμο, καλείται μαζί με το πλήρωμά του να λύσει, ο  Νικηφόρος. Έτσι μαζί με  τους  πειρατές του, οργανώνουν ένα απίθανο κυνήγι θησαυρών, θα βρεθούν μπροστά σε μια απρόσμενη ανακάλυψη…

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» της Ευθυμία Ανδριώτη, σε εικονογράφηση της Λίζα Ηλιού, κυκλοφορεί από εκδόσεις Μεταίχμιο με τίτλο «Οι πειρατές των βιβλίων».

Και αυτό, όπως το πρώτο ταξιδεύει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στον μαγικό και διασκεδαστικό κόσμο των πειρατών, με διασκεδαστικές ρίμες, αστεία, γκάφες, που μέσα από την όλη περιπέτεια των πειρατών και την αναζήτηση του θησαυρού, ο μικρός αναγνώστης ανακαλύπτει ότι το βιβλίο είναι πολύτιμο στη ζωή όλων μας.

Η προσφορά της του βιβλίου, είναι ένας θησαυρός για τον Νικηφόρο και το πλήρωμά του, ένα ταξίδι, μια περιπέτεια στη γνώση, στη φαντασία, στη σκέψη, στη χαρά. Είναι ο πολυτιμότερος όπως λένε.

Και σ’ αυτό το βιβλίο η Λίζα Ηλιού  χρησιμοποιεί έντονα χρώματα, γεωμετρικά σχήματα, αστείες εκφράσεις που αγκαλιάζουν το κείμενο.
Στο τέλος του βιβλίου έχει  εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news