Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Τις επόμενες ημέρες οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»…


Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η ηλεκτρονική πλατφόρμα...
για την υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον».
Η συνολική δημόσια δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται σε 292,18 εκατ. ευρώ. Ο μέγιστος προϋπολογισμός των δαπανών αναβάθμισης θα φτάνει τις 25.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τις κατοικίες και τα διαμερίσματα, όπως επίσης και ότι το ποσοστό επιδότησης θα μπορεί να αγγίξει το 70% – με τη διαφορά, σε σχέση με το πρώτο «Εξοικονομώ», πως το ποσοστό αυτό θα καθορίζεται από εισοδηματικά κριτήρια.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δημοσιεύει έναν αναλυτικό οδηγό (πληροφορίες http://exoikonomisi.ypeka.gr ή στο τηλ. 213-1513865 (Δευτέρα με Παρασκευή 8:00 πμ – 16:00 μμ) για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ένα πρόγραμμα που δίνει κίνητρα στους πολίτες να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας, ταυτόχρονα, χρήματα και ενέργεια.
Αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» παραθέτει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.
Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, τα ακίνητα που θα μπορούν να αναβαθμιστούν ενεργειακά θα είναι οι μονοκατοικίες, οι πολυκατοικίες και τα μεμονωμένα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες, έχουν οικοδομική άδεια και έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης στην κατηγορία Δ ή και χαμηλότερη.
Μάλιστα, για την αναβάθμιση του συνόλου μίας πολυκατοικίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως κατοικία τουλάχιστον το 50% των ιδιοκτησιών.

Οι λεπτομέρειες για το νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»