Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, καλωσορίζουν τις γιορτές με όμορφα παραμύθια για τους μικρούς μας φίλους…


Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους...
από τις εκδόσεις  Παπαδόπουλος


Τα αληθινά δώρα του Αϊ-Βασίλη 
Στέλλα Μιχαηλίδου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Ηλικίες: 5+ ετών
Σελίδες: 36
ΙSBN: 978-960-569-621-4 
Τιμή: 12,50 €
Είναι Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα που ζει ο Αϊ-Βασίλης τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του! Όλοι γκρινιάζουν και ανησυχούν καθώς δεν μπορούν να βρουν πουθενά τον Αϊ-Βασίλη, που χάθηκε ξαφνικά! Που μπορεί να έχει κρυφτεί και γιατί; Αν δεν βρεθεί, πώς θα πάρουν δώρα τα παιδιά; Μήπως αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα δώρα θα είναι διαφορετικά αλλά αληθινά;
Η βραβευμένη συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου έγραψε μία διαφορετική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη και τα αληθινά δώρα των Χριστουγέννων. Γραμμένο με παιχνιδιάρικα στιχάκια, το συγκινητικό κείμενο προσφέρεται για πολλαπλές αναγνώσεις και θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά των παιδιών. Την υπέροχη ιστορία εικονογράφησε αριστοτεχνικά η βραβευμένη εικονογράφος Μυρτώ Δεληβοριά, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό παιδικό βιβλίο, που αποτελεί ένα αληθινό δώρο για τα Χριστούγεννα!


Η Παραμονή Χριστουγέννων του Τόμας 
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ
Μετάφραση: Εβίτα Λύκου
Ηλικίες: 3+
Σελίδες: 32
ΙSBN: 978-960-569-635-1
Τιμή: 9,99 €
Είναι Παραμονή Χριστουγέννων και όλα τα παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα που θα βρουν το πρωί κάτω από το δέντρο! Τι θα γίνει όμως όταν ο Αϊ-Βασίλης φτάσει στο Νησί Σόντορ με ένα πολύ δυνατό κρύωμα; Ποιος θα μοιράσει τώρα τα δώρα στα παιδιά; Ευτυχώς, σε κάθε δυσκολία, ο Τόμας και οι φίλοι του είναι πάντα πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθειά τους!  
Ένα νοσταλγικό χριστουγεννιάτικο βιβλίο με κλασική εικονογράφηση, που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της προσφοράς που πρεσβεύει ο Τόμας το Τρενάκι μέσα από το εορταστικό πνεύμα του παραμυθιού.


Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία
Orianne Lallemand
Εικονογράφηση: Eleonore Thuillier
Μετάφραση: Σοφία Παλάκη
Hλικίeς 3+
Σελίδες: 40
ΙSBN: 978-960-569-325-1
Τιμή: 6,99 €
Ήρθε η ώρα να μάθουμε πως θα περάσει τα Χριστούγεννα ο πιο γλυκός, τρυφερός, ανατρεπτικός λύκος... ο Ζαχαρίας!
Στον λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου τα Χριστούγεννα! Θέλει να παίξει χιονοπόλεμο αλλά όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών κι έτσι τριγυρίζει μουτρωμένος! Με την βοήθεια των φίλων του και μιας υπέροχης έκπληξης όμως, θα καταφέρει να μπει και αυτός στο γιορτινό κλίμα...
Η υπέροχη εικονογράφηση της νέας περιπέτειας του λύκου Ζαχαρία αναδεικνύει τη μαγεία και το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων!


Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι
Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Ηλικίες: 3+ ετών
Σελίδες: 32
ΙSBN: 978-960-484-151-6
Τιμή: 10,99 €
Ένα Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι έχει δημιουργήσει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ένα ξεχωριστό ταξίδι από το Α ως το Ω με ξεναγό έναν καλικάντζαρο και λέξεις που αποτυπώσουν με τον ωραιότερο τρόπο τη μαγεία αλλά και την ουσία των Χριστουγέννων. Ωσάν άλλος Άι Βασίλης, ο συγγραφέας έχει για βοηθό τη Μυρτώ Δεληβοριά, η οποία χάρη στην αφαιρετική, παιχνιδιάρικη και γεμάτη παστέλ αποχρώσεις εικονογράφησή της χαρίζει μια πρωτότυπη απεικόνιση στο αλφαβητάρι και τις πιο χριστουγεννιάτικες λέξεις.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν αλλά οι καλικάντζαροι δεν ξέρουν ανάγνωση και γραφή, μήπως πρέπει να πάνε στο σχολείο τα γράμματα να μάθουν; Μα αυτό είναι αδύνατον, αφού τα σχολεία είναι κλειστά την περίοδο των εορτών. Πώς θα κατορθώσουν οι καλικάντζαροι να μάθουν τις λέξεις που περιγράφουν και «μυρίζουν» Χριστούγεννα; Τη λύση δίνει ο καλικάντζαρος Άρης που ξέρει γράμματα και έτσι αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα Χριστουγεννιάτικο Αλφαβητάρι.
Σαφώς, o Άρης ξεκινά από το Α και το Άστρο που οδηγεί τους μάγους στη φΆτνη, που όμως βρίσκουμε και στη ζΑχΑρη την Άχνη του κουρΑμπιέ. Στη συνέχεια βρίσκει για όλα τα γράμματα και μια χριστουγεννιάτικη αντιστοιχία όπως για το Ρ από το οποίο ξεκινά η λέξη Ρόδι για τον τυχερό που θα το σπάσει την Πρωτοχρονιά. Τα γράμματα κυλούν και εκτός από παραδοσιακές εορταστικές έννοιες, κάποια γράμματα κρύβουν και ένα ξεχωριστό μήνυμα όπως το Σ που αντιστοιχεί στο ρήμα «Σκέψου», καλώντας τους αναγνώστες να Σκεφτούν όσους περνούν δύσκολα και να τους βοηθούν στις γιορτές αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σιγά σιγά η ΑΒ τελειώνει, το Χ και τα Χριστούγεννα έρχονται όπως και το Ω και η Ώρα να πει ο Άρης το δικό του ευχαριστΏ. Αλλά εκείνο που θέλει περισσότερο ο Άρης, όπως και ο συγγραφέας, να μείνει από το χριστουγεννιάτικο ταξίδι από το Α ως το Ω, είναι η πιο μαγική λέξη των Χριστουγέννων που είναι το ΑγαπΏ.


Καλλιόπη Γραμμένου

by Aylogyros news