Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

«Φτερό στον άνεμο»… στο γραφείο της Κάλλης


Η Άννα φεύγει από το σπίτι της µε την...
οικογένειά της και περιπλανιούνται αναζητώντας καλύτερη ζωή. Μερικές φορές αισθάνεται σαν πουλί που πετά στον Βορρά την άνοιξη  και μεταναστεύει στον Νότο το φθινόπωρο. Άλλες πάλι αισθάνεται σαν λαγός που ζει σε ένα εγκαταλελειµµένο λαγούμι, καθώς η οικογένειά της μετακομίζει σε κάποιο προσωρινό κατάλυμα. Άλλες φορές σαν μέλισσα που τριγυρνά από λουλούδι σε λουλούδι για να βρει τροφή. Τις περισσότερες φορές, όμως, αναρωτιέται πώς θα ήταν να μένει µόνιµα σε έναν τόπο.

Το βιβλίο «Φτερό στον άνεμο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει μεταφραστή από την Σοφία Τζαλη. Συγγραφέας του η Maxine Trottier και εικονογράφηση  η πολυβραβευμένη Isabelle Arsenault. Ένα βιβλίο που μιλά για μια οικογένεια που αναζητά μια καλύτερη ζωή και το πώς νιώθει η μικρή Άννα κάθε φορά που αλλάζουν και τόπο. Θέμα ρατσισμός και προσφυγιά.

Ένα καλογραμμένο και προσεγμένο βιβλίο που θίγει ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια έχει μπει καλά στην καθημερινότητά μας. Λόγος ρυθμικός, γεμάτος εικόνες και συναισθήματα χωρίς να γίνεται βαρετό και μελό, λόγο θέματος. Απεναντίας τονίζει την ασφάλεια, τη ζεστασιά, την αγάπη και την σπουδαιότητα της οικογένειας.

Αυτό το τόσο βασικό στοιχείο για τα παιδιά. Όσα κι να περνά η μικρή μας φίλη Άννα, όσο σπίτι κι αν αλλάξει νιώθει την ασφάλεια και την αγάπη των γονιών και των αδερφών  της.

Η εικονογράφηση ακολουθεί τις περιπλανήσεις και  τα συναισθήματα της Άννα. Χρώματα, σχέδια, μορφές με μια νότα μελαγχολίας, αγωνίας, παράπονου αλλά και  αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο της μικρής μας φίλης.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news