Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Αλλάζει η γειτονιά του κέντρου γύρω από το δημαρχείο…


Με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης...
στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υποβάλει πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την χρηματοδότηση μιας σειράς από έργα και παρεμβάσεις που θα δώσουν μια νέα, βελτιωμένη εικόνα στην γειτονιά. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε η σχετική μελέτη – που συνέταξε εξολοκλήρου η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου – η οποία περιγράφει τις προτάσεις, όπως αυτές τις ανέλυσαν στο Δ.Σ. ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Μοσχονάς.
Ο σχεδιασμός αφορά το εμπορικό τετράγωνο που σχηματίζουν: πεζόδρομος Μαρ. Αντύπα (από Θέμιδος) – οδός Στ. Καραγιώργη (από Παλλάδος) - οδός Ικάρων (αδιέξοδο έως γέφυρα Ρούμελης) - Ωραιοπούλου (έως Αγ. Τριάδος). Χωρίς να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων, τα συγκεκριμένα τμήματα θα μετατραπούν, με χρήση βιοκλιματικών υλικών, σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, με επιπλέον σύστημα υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης (ήδη υπάρχει στην διασταύρωση Μαρ. Αντύπα και Ωραιοπούλου) με περισσότερο πράσινο, φωτισμό, παγκάκια, με πεζόδρομο από την οδό Μαρ. Αντύπα έως την οδό Ικάρων, με μέριμνα για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

«Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε την εικόνα μιας περιοχής που έχει μείνει πίσω σε σχέση με το υπόλοιπο κέντρο αναβαθμίζοντας, ταυτόχρονα, την τοπική αγορά. Δίνοντας προτεραιότητα στον πεζό, χρησιμοποιούμε παρεμβάσεις και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Μιλήσαμε με τους κατοίκους και τους εμπόρους της γειτονιάς και είναι ομόθυμη η άποψη ότι τα συγκεκριμένα έργα θα ωφελήσουν την περιοχή», τόνισε ο Νίκος Μπάμπαλος.