Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

«Η Τριλογία των αντι»… στην προθήκη της αυλής μας!!!


Στις 10 Σεπτεμβρίου 2017  κυκλοφόρησε από την Εμπειρία Εκδοτική...
του ομίλου Νίκη Εκδοτική η νέα ποιητική συλλογή της Αγγελικής Συρρή-Στεφανίδου με τίτλο «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ».
Μετά από μακρά θητεία σε πολλές μορφές του πεζού λόγου  και μετά από 25 χρόνια από την τελευταία της ποιητική δουλειά, η λογοτέχνης  παρουσιάζει ξανά ποίηση.
Η ίδια, συστήνοντας αυτήν την τριλογία που αποτελείται από τα βιβλία ΑΝΤΙ ΠΥΡΩΝ, ΑΝΤΙ ΛΥΓΜΩΝ, ΑΝΤΙ ΑΛΑΛΑΓΜΩΝ, γράφει στο οπισθόφυλλο:
........................................
Μην περιμένετε λοιπόν να απολαύσετε εδώ λυρισμό, ρομαντισμό, ευαισθησίες  ποιητικές και τρυφερά συναισθηματικά λόγια.
Αλλά, ετοιμαστείτε να οργιστείτε μαζί μου, να αντιδράσετε και να αντισταθείτε, συναισθανόμενοι την ανάγκη μου να πολεμήσω, με όπλο την πένα μου και πυρομαχικά τις λέξεις, ορατούς κι αόρατους εχθρούς της ανθρωπότητας, δηλαδή, όσους πίνουν το αίμα των λαών σαν νερό και το μέλλον το παιδιών μας το καταναλώνουν προκαταβολικά και το στραγγίζουν.
Παρακαλώ σας λοιπόν αναγνώστες μου, να κρίνετε εμένα και τα λόγια μου κοιτάζοντάς μας  μέσα από τους δικούς σας αγώνες και τα προβλήματα, όσα την καθημερινότητά σας δυναστεύουν.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Αγγελική Συρρή-Στεφανίδου γεννήθηκε στη Χίο, όπου και μεγάλωσε. Κατοικεί στον Πειραιά και έχει δύο κόρες. Από τα παιδικά της χρόνια, ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων και πεζών, πολλά από τα οποία έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή της στην "Ανθολογία των διηγηματογράφων της Χίου" (1988) που επιμελήθηκε ο Γιώργης Δηλμπόης.
Η δεύτερη ποιητική της συλλογή, "Κορμοράνοι ΙΙ" (1991) τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης.

Τα μυθιστορήματά της "Εκείνη που έπρεπε να φύγει" (2001), το οποίο απέσπασε το πρώτο βραβείο από τη Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, και "Της στεριάς τα κύματα" (2002) που βραβεύτηκε από την Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών και το "Και... μην ορκίζεσαι" (2004) κυκλοφορούν από την Εμπειρία Εκδοτική.