Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

«Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο Μέλη το μικρό θαρραλέο μυρμηγκάκι της μυρμιγκοιστορίας...
«Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή» είναι το πρώτο βιβλίο της Ειρήνη Αποστολάκη – Κληρονόμου, σε εικόνες της Κριστίν Μενάρ, που κυκλοφορεί από εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.

Ένα βιβλίο που μιλά για την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, συνεργασία και την εργατικότητα, μέσα από την ζωή των μυρμηγκιών… Πόσο εύστοχη και έξυπνη ιστορία! Τα παιδιά μέσα από τα μικροσκοπικά μυρμηγκάκια, τα «ασύμαντα» τοσοδούλικα πλασμάτια, εισπράττουν πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή τους, ενθαρρύνοντάς τα και παροτρύνοντάς τα για το πόσο σημαντικός είναι ο καθένας μας.

Η ιστορία έχει ως εξής:
Μια ομάδα από μυρμηγκάκια χτίζουν ένα φράγμα έξω στην αυλή, για να προστατεύσουν τη φωλιά τους απ' τη δυνατή βροχή. Ανάμεσά τους είναι κι ο Μελής, ένα μυρμηγκάκι λιχούδικο πολύ. 

Ξαφνικά πέφτει καταρρακτώδης η βροχή. Κάθε μυρμηγκάκι πιάνεται από κάπου για να κρατηθεί. Όμως ο μικρός Μελής παρασύρεται από τα νερά και μπαίνει αμέσως σε μπελά. Καταλήγει πάνω σ' ένα φυλλαράκι, μα φοβάται πως η αυτοσχέδια βαρκούλα γρήγορα θ' ανατραπεί. Και τότε... τι να δει; Όλοι οι φίλοι του είναι εκεί. Άραγε ο μικρός Μελής θα καταφέρει να σωθεί;

«Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μελή» είναι ένα διδακτικό και παράλληλα διασκεδαστικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών και πάνω, έμμετρο με συναρπαστική ομοιοκαταληξία, φέρνοντάς τα  σε επαφή με την άψογα οργανωμένη κοινωνία αυτών των μικρών πλασμάτων.

Οι εξαιρετικές εικόνες της Κριστίν Μενάρ, μεταφέρουν τον μικρό αναγνώστη- ακροατή, στο μαγικό κόσμο της μυρμηγκοφωλιάς, μεταφέροντας συναισθήματα και καταστάσεις μέσα  από τους μορφασμούς των μυρμηγκιών…

Ακολουθήστε  «Τα μυρμηγκοκαμώματα του Μέλη» στο www. melis.gr, σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις! Παιχνίδια, δραστηριότητες, ζωγραφιές.


Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

by Aylogyros news