Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δωρεάν μαθήματα αγγλικών για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών του…


Δωρεάν μαθήματα αγγλικών στα πρώτα τους...
σχολικά βήματα εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για τα παιδιά των οικογενειών της πόλης που ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Ηρακλειώτισσας, Σταυρούλας Βίγκου – Δαλέζιου, (λεωφ. Πλαπούτα 28, Ηράκλειο Αττικής), ο Δήμος προσφέρει δωρεάν μαθήματα της αγγλικής γλώσσας για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού, αλλά και για παιδιά της Γ’ Τάξης (αρκεί να μην έχουν ξανακάνει το σχετικό μάθημα), για το σχολικό έτος 2017-2018.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, ώρες 8:30-2:30, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17, 1Ος όροφος,  τηλ. 210 2716636).
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
Εκκαθαριστικό σημείωμα με τα δηλωθέντα εισοδήματα του τελευταίου οικονομικού έτους
Ταυτότητα γονέα – κηδεμόνα
Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας στο Ηράκλειο (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ)
Κάρτα ανεργίας γονέα/ων, εάν υπάρχει
Λόγω περιορισμένων θέσεων, σας ενημερώνουμε ότι  προτεραιότητα θα έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
Τα μαθήματα θα παραδίδονται στο φροντιστήριο της κ. Βίγκου – Δαλέζιου, σε ήμερες και ώρες που θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των συμμετοχών.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών παρέδωσε επιπλέον  στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Παντερή, βιβλία της αγγλικής γλώσσας τα οποία, θα διατεθούν σε παιδιά οικογενειών της πόλης που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου (φωτό).
Μαθήματα πληροφορικής για ανέργους
Παράλληλα, το φροντιστήριο παραδίδει δωρεάν μαθήματα πληροφορικής σε άνεργους ή φοιτητές Ηρακλειώτες που έχουν την ανάγκη να αποκτήσουν γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε να διεκδικήσουν με περισσότερα όπλα μια θέση στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται απευθείας σε επαφή με το Κέντρο στο τηλέφωνο 2102841878.