Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ξύπνησες μέσα στη νύχτα; Τι να ΜΗΝ κάνεις …






Ανοίγεις τα μάτια σου μέσα στο σκοτάδι και...
κοιτάζεις προς το ξυπνητήρι σου. Είναι ακόμα πολύ νωρίς... Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι τι πρέπει να κάνεις για να μην χάσεις τον ύπνο σου και αναγκαστείς να σηκωθείς από το άγριο χάραμα!
Ο δρ. Michael Breus -ειδικός σε θέματα ύπνου, γνωστός και ως Sleep Doctor- έχει μια συμβουλή για σένα: παρόλο που είναι σίγουρο ότι θα το σκεφτείς, μη σηκωθείς από το κρεβάτι για να πας στην τουαλέτα (παρά μόνο εάν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη). Διαφορετικά, το πιο πιθανό είναι να μην σε ξαναπάρει ο ύπνος μόλις επιστρέψεις.
Σύμφωνα με τον ειδικό, και μόνο που θα σηκωθείς από το κρεβάτι, ο καρδιακός παλμός σου θα αυξηθεί σημαντικά, κάτι που θα σε βγάλει από το... sleeping mode. Για να καταφέρεις να ξανακοιμηθείς, θα πρέπει να επανέλθει στους (κατά μέσο όρο) 60 παλμούς το λεπτό, κάτι που δεν γίνεται αυτόματα ούτε είναι εύκολο να συμβεί και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο λόγο για τον οποίο στριφογυρίζουμε για ώρες στο κρεβάτι αφότου σηκωθούμε.
Άλλη μια συμβουλή του είναι να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις και να αποφύγεις να αρχίσεις να σκέφτεσαι άσχετα πράγματα, όπως τι θα φορέσεις την επομένη, τις έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και γενικά πράγματα που μπορεί να σε αγχώσουν. Μην ανοίξεις το τηλέφωνο, ούτε καν για να τσεκάρεις την ώρα και μην αρχίσεις να υπολογίζεις πόσες ώρες ύπνου σου έχουν απομείνει -το μόνο που θα πετύχεις είναι να αγχωθείς και το άγχος δεν είναι ποτέ εγγύηση για έναν καλό ύπνο. Κάθε άλλο...
Αντιθέτως, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, σύμφωνα πάντα με τον ειδικό, είναι να προσπαθήσεις να μην σκέφτεσαι, να ηρεμήσεις και να αφήσεις τον ύπνο να έρθει με φυσικό τρόπο, χωρίς να προσπαθείς να τον "επιβάλεις".
Μια δοκιμή θα σε πείσει! (msn.com)