Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Όταν διεκδικείς, κερδίζεις…






Κοντά 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής...
από ανταποδοτικά της Αττικής Οδού μετά από διεκδίκηση της δημοτικής αρχής
Νίκος Μπάμπαλος: Αφού πληρώνει ο δημότης, πρέπει να πληρώσουν και οι μεγάλοι
Ακόμα μια κερδισμένη μάχη στο μέτωπο που έχει ανοίξει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διεκδικήσει και να πετύχει ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη από τις μεγάλες εταιρείες (ΔΕΚΟ και ιδιωτικές) που κάνουν χρήση των εκτάσεων της πόλης για τις ανάγκες τους.
Μετά από τον ΟΣΕ και την ΣΤΑΣΥ – από όπου ο Δήμος κατάφερε να βάλει στα ταμεία του περί το 1 εκατ. ευρώ – ήρθε η σειρά της Αττικής Οδού να κληθεί να πληρώσει για την διέλευση της διαδρομής της στα όρια του Ηρακλείου.
Μετά από εντολή του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου, και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Οικονομικής και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιάννη Φίλανδρο, συντάχθηκε πλήρης φάκελος με τεκμηριωμένες αξιώσεις, τα χρέη της Αττικής Οδού βεβαιώθηκαν και η εταιρεία αναγκάστηκε να καταβάλει τα πρώτα 1,972 εκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των χρημάτων που ο Δήμος διεκδικεί.
«Είναι θέμα δικαιοσύνης και πολιτικής αξιοκρατίας. Δεν μπορεί να πληρώνει ανταποδοτικά τέλη ο κάτοικος και η μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην πόλη μας και να μην χρεώνονται όλες αυτές οι μεγάλες εταιρείες που κάνουν χρήση των υποδομών του Ηρακλείου. Σχεδιάσαμε, παλέψαμε, διεκδικούμε και πετυχαίνουμε να καρπωθούμε πόρους τους οποίους κανείς, μέχρι τη δική μας πρωτοβουλία, δεν είχε διεκδικήσει, δεν είχε αξιώσει στο όνομα των δημοτών. Άλλωστε, σε αυτούς, στους συμπολίτες μας, θα γυρίσουν αυτά τα χρήματα με έργα, με αγορά περισσότερων ελεύθερων χώρων, με την στήριξη των αδυνάτων. Συνεχίζουμε», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.