Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

«Κλείνεις τα μάτια και ξαφνικά ταξιδεύεις…», με την Μαριλένα Καββαδά


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού...
Συμβουλίου Δημαρχείου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε το «ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» με τη Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα, Χορογράφο, Νηπιαγωγό Med) υπό την αιγίδα του Δήμου.

Μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα γέμισε ξαφνικά με μουσική, ήχους, χαμόγελα, συναισθήματα, ζωγραφιές, γέλια και μάτια γεμάτα λαχτάρα για μάθηση, που ξαφνικά και εντελώς αυτόματα μεταλαμπαδεύεται, εξελίσσεται και γίνεται κάτι δημιουργικό, ομαδικό και όμορφο…


Σε αυτό το δίωρο βιωματικό εργαστήρι, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές προσεγγίσεις, η Μαριλένα Καββαδά μοιράστηκε γνώσεις και εμπειρίες 24 ετών, με τη  διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού της, «Ο φάρος με τα χίλια μυστικά», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλους, με την εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά.
Στο CD που συνοδεύει το βιβλίο με τη μουσική του Σταύρου Παπασταύρου συμμετέχουν φιλικά η Αφροδίτη Μάνου και ο Κώστας Μακεδόνας.

Κλείνεις τα μάτια και ξαφνικά ταξιδεύεις… στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών…


Και κάπου εκεί συναντάς τη «διάδραση»… Και αυτή μαγικά, σου προσφέρει:
Ø Επινόηση και έκφραση… έμπνευση και φαντασία… κριτική σκέψη και στοχασμό…
Ø Θεματικές διασυνδέσεις και γνωστικά αντικείμενα
Ø Δημιουργικές τεχνικές
Ø Επαφή με τις νέες τεχνολογίες
Ø Και άλλες μορφές έκφρασης

Ένα παραμύθι γίνεται εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού και μπορεί να οδηγήσει το παιδί όπου αυτός θέλει, δημιουργικά, παιχνιδιάρικα και μαγικά!
Το σεμινάριο ήταν μια πρωτοβουλία της εισηγήτριας, στο πλαίσιο του στόχου της ν’ ανταποδώσει την αγάπη και την υποστήριξη που λαμβάνει για το έργο της από την εκπαιδευτική κοινότητα της οποίας είναι μέρος.
Η θεματολογία του σεμιναρίου ήταν επιλεγμένη για επαγγελματίες και φοιτητές που συνδέονται με την εκπαίδευση των μικρών παιδιών (άτυπα ή τυπικά).


Για την οργάνωση και διεξαγωγή του σεμιναρίου συνεργάστηκαν:
«Μαγικό Κοχύλι» -καλλιτεχνική & παιδαγωγική ομάδα
«Λίκνο» Εκπαίδευσης, Τέχνης & Πολιτισμού
Σςς κρατάτε ένα μυστικό;
Η Μαριλένα, κρετάει πολλά, αλλά για κάποιο λόγο τα μοιράζει μαγικά, παραμυθένια, διαδραστικά…

(Φωτογραφίες: @art-photo chatzakis)

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Εμψυχώτρια- Παδαγωγός

by Aylogyros Nerws