Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Διήμερο γνωριμίας με την αρχαία ελληνική μουσική…


Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει...
ένα διήμερο γνωριμίας με την αρχαία ελληνική μουσική με τίτλο «Δώρο των Θέων ΙΙΙ» στους χώρους του μουσείου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.
Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, σε συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του εργαστηρίου ηλεκτρονικών ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, της Οργανοποιίας Αναστάσιος, του ομίλου Πολιτισμού Seikilo και των εκδόσεων iWrite.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αρχαίες λύρες (χέλυς και βάρβιτος), φόρμινξ, κιθαρίς, σαμβύκη και μπεντίρ που σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται από την Οργανοποιία Αναστάσιος σε συνεργασία με τα 3d Labs του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (reverse engineering & 3d modelling) και τα SoundLabs του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (sound testing).
Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρατηρήσουν, να αγγίξουν και να παίξουν με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και αρχαίων επιτραπέζιων παιχνιδιών και να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους πίσω από το πρωτοποριακό αυτό project.
Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ομιλίες αλλά και συναυλίες από τη μουσική ομάδα Seikilo της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης. Η κορύφωση του διημέρου θα συνοδευτεί από τη συναυλία του γνωστότερου παγκοσμίως μουσικού αρχαίας λύρας, του Βρετανού Michael Levy.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.mbp.gr, http://seikilo.com/ και www.luthieros.com
Είσοδος ελεύθερη.

Για τα εργαστήρια (πατήστε εδώ για το πρόγραμμα) μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο info@seikilo.com (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο).