Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Best City Award για τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας


Best City Award για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής...
και τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας έξω από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης – Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που βραβεύεται ο Δήμος
Ακόμα μια απονομή, ακόμα ένα βραβείο στα Best City Awards 2017 για τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Φέτος ο Δήμος βραβεύθηκε με το Bronze Award στην κατηγορία των Έργων Ανάπλασης για τις πρωτοπόρες παρεμβάσεις της μετατροπής των οδών έξω από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.
Στόχος των έργων αφενός να μειωθούν οι ταχύτητες των διερχόμενων οχημάτων και, έτσι, τα παιδιά να μπορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια να μεταβαίνουν προς και από το σχολείο, αφετέρου να αναβαθμιστεί η εικόνα των γειτονιών αφού τη νέα μορφή των δρόμων στολίζουν πράσινα παρτέρια με γκαζόν και φυτά.
Το βραβείο, το οποίο απένειμε στον Δήμο η κριτική επιτροπή των Best City Awards αποτελούμενη από σημαντικές προσωπικότητες της Αυτοδιοίκησης και των συναφών επιστημών, παρέλαβε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.
«Με αφορμή αυτή τη νέα απονομή και τιμή για τον Δήμο μας, θέλω να καταδείξω το πόσο έτοιμοι είναι οι πολίτες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν δράσεις, όταν αυτές το αξίζουν. Οι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας αγκαλιάστηκαν σαν έργο από όλους τους πολίτες. Από τους μαθητές των σχολείων μέχρι και τις γειτονιές. Και όλοι μαζί προχωρήσαμε σε δενδροφυτεύσεις σ’ αυτές τις περιοχές και σε μάλιστα οι κάτοικοι υιοθέτησαν τα παρτέρια που φυτεύτηκαν. Τελικά, ο δημότης αποδεικνύεται ότι αυτό θέλει από τον Δήμο του: την αρχή, το παράδειγμα, τα μέσα να συμμετέχει και αυτός στην αναβάθμιση της ζωής της πόλης του», σχολιάζει ο δήμαρχος.

Θυμίζουμε, είναι η δεύτερη, συνεχόμενη βράβευση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με Best City Award. Πέρυσι, ο Δήμος είχε βραβευτεί για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του Γραφείου Εξυπηρέτησης του Δημότη.