Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Συμβουλές για εύκολο ξύπνημα για το σχολείο, μετά τις διακοπές…


Έφτασε ο καιρός που κάθε χρόνο τα σχολεία...
ανοίγουν και οι μικροί κατεργάρηδες καλούνται να επιστρέψουν στην καθημερινή τους ρουτίνα.
Ένα από τα δυσκολότερα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει κάθε γονιός, είναι το πρωινό ξύπνημα των παιδιών του. Μιας και αυτά έχουν ξεχάσει να έχουν ωράριο ύπνου, τα πρωινά μπορούν να γίνουν ο εφιάλτης τους.

Άλλωστε υπάρχει παιδί που να ανταλλάσσει το κρεβάτι του με το θρανίο;
Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να βοήθησε τους μικρούς μαθητές να αποκτήσουν ένα εύκολο και ευχάριστο καθημερινό ξύπνημα.
Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας έχουν κοιμηθεί αρκετά:
Τα παιδιά χρειάζονται 9-10 ώρες ύπνο την ημέρα, επομένως αν σηκώνονται στις 7, θα πρέπει να έχουν κοιμηθεί από τις 9 το βράδυ, για να μην γκρινιάζουν την επόμενη.
Να έχετε κατά νου το χαρακτήρα των παιδιών σας:
Για κάποια παιδιά το πρωινό ξύπνημα είναι πολύ εύκολα, ενώ για αλλά είναι ότι χειρότερο μπορεί να τους συμβεί. Προσπαθήστε να προσαρμόσετε το ξύπνημα στον χαρακτήρα τους, παρατηρώντας πόση ώρα χρειάζονται για να ετοιμαστούν και να φάνε.
Μετριάστε το άγχος του σχολείου:
Τα παιδιά πολύ συχνά δε θέλουν να σηκωθούν από το κρεβάτι, γιατί αρνούνται να πάνε ξανά στο σχολείο. Μπορεί να έχουν άγχος για κάποιο τεστ, για το ότι δε διάβασαν καλά και άλλα παρόμοια. Επίσης, μπορεί να είναι δέκτες πειραγμάτων από τους συμμαθητές τους. Για αυτό είναι σημαντικό να συζητάτε μαζί τους, κάθε φορά που επιστρέφουν σπίτι από εκεί.
Σταματήστε να τα πιέζετε για να κάνουν γρήγορα:
Οργανώστε εσείς τον χρόνο τους μετά το ξύπνημα, ώστε να μην φτάνουν αργοπορημένα και νυσταγμένα στο σχολείο.
Περιορίστε ότι τα αποσπά:
Αν π.χ. έχετε ανοιχτή τηλεόραση ή τα αφήνετε ναι παίζουν με ηλεκτρονικά και ότι άλλο θέλουν, προφανώς και η προσοχή τους δε θα είναι συγκεντρωμένη στο να ετοιμαστούν για το σχολείο, άρα θα καθυστερήσουν.
Δώστε προσοχή στο πρωινό:

Αν τα παιδιά σας δεν είναι από αυτά που τρώνε μόλις ξυπνήσουν, φροντίστε να έχετε στο τραπέζι σας πράγματα που θα μπορούν να τσιμπήσουν χωρίς να τους φαίνονται βαριά ή χάλια… (e-radio.gr)