Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Ποιο «Survivor»; Η τηλεόραση όπου οι γκέι γίνονται στρέιτ!!!

Τάσος Κατρής Θεοδωρόπουλος (TAZ)


Η reality tv έχει ξεφύγει κανονικά στην παράνοια...
σαν μια εκτός ελέγχου αρένα τερατώδους ηδονοβλεψίας στην οποία πλέον δεν υπάρχουν όρια
Η ερώτηση εάν υπάρχουν όρια στην τηλεόραση φαίνεται γελοία. Μια πλειάδα προγραμμάτων που στην καλύτερη θα αποτελούσαν trash tv ή ανεξάρτητο «βρόμικο» φιλμάκι αηδίας πλασάρονται πλέον σαν οικογενειακή διασκέδαση από τα μεγαλύτερα και πιο αξιοπρεπή τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Ομως πού τελειώνει η πλάκα και πού αρχίζει η αποκτήνωση;
Ο κοντός με τη γραβάτα
Μια συντομευμένη εκδοχή του πασίγνωστου «Bachelor» στο οποίο ένας εύπορος και με θεληματικό πηγούνι γυμνασμένος επιχειρηματίας εργένης πιλαλιάζεται σε πισίνες και τζακούζια για εβδομάδες με κουκλάρες ώσπου να διαλέξει ποια από αυτές θα τον παντρευτεί (με εξασφαλισμένο το κέρατο). Το «συντομευμένη» δεν το χρησιμοποιώ τυχαία, εφόσον στο «The littlest groom» (Ο πιο μικρός γαμπρός) που λάνσαρε το Fox το 2004 ο τυχερός εργένης ήταν νάνος, στον οποίο το κανάλι επιφύλασσε μια έκπληξη: ενώ ο παίχτης νόμιζε πως θα είχε να διαλέξει ανάμεσα σε γυναίκες των κυβικών του, το κανάλι, έτσι για την πλάκα του θέματος, του πέταξε μέσα και καμιά εξάδα δίμετρες κουκλάρες σαν υποψήφιες νύφες, με αποτέλεσμα η παραγωγή να ξεμείνει από σκαμπό.
Είναι κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες
Αυτό όμως δεν τα εμποδίζει να είναι τραγανά αρσενικά για λάγνες σκέψεις παντός είδους. Το ερώτημα είναι εάν μπορείς εσύ να ξεχωρίσεις μέσα σε μια τρικυμία κοιλιακών εάν το αγόρι το μελένιο προτιμά τις γυναίκες ή τους κολλητούς του στο μπάσκετ. Με τη σωστή λογική ότι οι γυναίκες είναι λίγο ηλίθιες μέχρι να πιάσουν το σήμα αν είσαι γκέι ή στρέιτ, το Fox δημιούργησε το 2011 το «Playing it straight» (Παριστάνοντας τον στρέιτ). Ενα ακόμη ριάλιτι γνωριμιών στο οποίο η χαριτόβρυτη θα βρεθεί μπλεγμένη στο δίχτυ του φλερτ μιας ντουζίνας τεκνών, τα μισά από τα οποία όμως είναι αδελφές (του ελέους). Μόνο εάν ανακαλύψει τον πραγματικό ετεροφυλόφιλο και ζευγαρώσει μαζί του θα μπορέσουν να μοιραστούν το βραβείο του τελικού.
Θέλω πίσω το παιδί μου
Δεν θέλει τεράστιες γνώσεις για να ξέρεις πως λόγω έλλειψης ενήλικης συνείδησης τα αγνά κι αθώα παιδάκια είναι δυνάμει φονικές μηχανές. Μια απλή δημοσιογραφική έρευνα αρκεί. Η ιδέα του σόου «Kid nation» (Εθνος παιδιών) ξεπερνάει τον μεγαλύτερο εφιάλτη κάθε γονέα (μολονότι υπήρξαν γονείς που έστειλαν τα παιδιά τους). Μια κατασκήνωση από πιτσιρίκια 8 έως 15 ετών χωρίς καμία επίβλεψη από ενηλίκους αναπαράγουν κατινιές μεγάλων και καλούνται να αποφασίσουν εάν θα σκοτώσουν ή όχι ένα ζώο για να το φάνε. Ενα πρωτοφανές τηλεοπτικό έκτρωμα τρόμου, που σύντομα ξέφυγε εκτός ελέγχου, κράχτηκε από όλο τον κόσμο και ακυρώθηκε σε λίγα επεισόδια από την έναρξή του, δείχνοντας τα όρια επικινδυνότητας της τηλεοπτικής δημιουργικότητας. Γιατί ενήλικοι μπορεί να μην υπήρχαν ενεργά στο σόου, κοτζαμάν συνεργείο και παραγωγοί όμως απολάμβαναν χωρίς ίχνος ευθύνης το ξεμπούρλεμα.
Υιοθετημένη και κατατρεγμένη
Ερχεται κάποια στιγμή στη ζωή πολλών υιοθετημένων παιδιών που οι θετοί τους γονείς αποφασίζουν να τους πουν την αλήθεια. Τα μισά αδιαφορούν, τα άλλα μισά παθαίνουν ντεβουρλίγκα και θέλουν να βρουν τους βιολογικούς τους γονείς και μερικά από αυτά που παθαίνουν ντεβουρλίγκα σκέφτονται πιο ώριμα και λένε «αφού θα τους βρω τους άχρηστους που με παράτησαν, γιατί να μην κερδίσω και 100 εκατ. δολάρια, να τους έχω να μου σκουπίζουν το πάτωμα μετά;». Κάπου εκεί στηρίχτηκε και η ιδέα του «Who’s your daddy» (Ποιος είναι ο μπαμπάς σου). Οι παραγωγοί βρίσκουν τον βιολογικό πατέρα ενός κοριτσιού και άλλους δέκα κομπάρσους που λένε ψέματα και η κόρη πρέπει να ανακαλύψει ποιος από όλους είναι ο πραγματικός της μπαμπάς ώστε να κερδίσει 100 εκατ. δολάρια. Τόσο άδολη είναι η αγάπη και η ανάγκη των δυο τους να βρεθούν μαζί…
Γεννήθηκα σε χωράφι
Υπάρχει ένα κίνημα που υποστηρίζει τη διεξαγωγή της γέννας σε φυσικό περιβάλλον, μακριά από το τεχνητό περιβάλλον ενός νοσοκομείου και τις ιατρικές παρεμβάσεις που καθιστούν τη διαδικασία πιο ανώδυνη, προκειμένου η μάνα και το παιδί να δεθούν ακόμη περισσότερο μέσα από την απόλυτα φυσιολογική διεξαγωγή της μαγικής στιγμής. Αμφισβητούμενο από πολλούς και όχι ακριβώς ακίνδυνο, το κίνημα αυτό αποκτά άλλες διαστάσεις όταν μετατρέπεται σε ριάλιτι με εγκυμονούσες να γεννάνε τα παιδιά τους στη φύση (με τους καμεραμάν και το συνεργείο από πάνω) και εμείς να βλέπουμε όλες τις όχι και τόσο αξιοπρεπείς λεπτομέρειες της διαδικασίας. Αυτό είναι το «Born in the wild» (Γεννημένος στη φύση) που μασκαρεύει την αποκτήνωση με τη γλυκύτητα της μητρότητας, με διάφορες έρμες με την κοιλιά τούρλα που τις βλέπουμε να κυλιούνται στα σπαρτά και να ουρλιάζουν.
Κάνε τη μούρη μου… τάπερ
Κι όχι απλώς ένα τάπερ, αλλά το καλύτερο. Γιατί εδώ, σε αντίθεση με άλλα ριάλιτι πλαστικών, δεν είμαι μία, αλλά δέκα τα ασχημόπαπα που θα μεταμορφωθούν σε «The swan» (Ο κύκνος), όπως λέγεται το πρόγραμμα. Δέκα κανονικές γυναίκες που τις έχουν πείσει πως είναι τρομερά άσχημες βρίσκουν την ευκαιρία να μεταλλαχθούν κυριολεκτικά με νυστέρι και styling, όμως η πλάκα δεν ξεκινάει εδώ. Αφού παρακολουθήσουμε διασκεδάζοντας όλους τους εξευτελισμούς της μεταμόρφωσής τους και τα δάκρυά τους, αρχίζει το δεύτερο και πιο ενδιαφέρον μέρος. Τα δέκα «τάπερ» θα συμμετέχουν σε ειδικά καλλιστεία «τεράτων» ώστε να αποφασιστεί ποια πλαστικοποιήθηκε καλύτερα ανάμεσά τους και είναι η πιο όμορφη. Και μετά επιστροφή στο πλυσταριό, μωρή, και τα μαλλιά κότσο από την τηγανίλα της κουζίνας, να δείξει στην τσίκνα το μπριγιάν.
Η γυμνή σου αλήθεια
Πάντα βαριόμουν τα ραντεβού. Άγχος, ανασφάλεια και δύο ώρες προετοιμασία να προκύψω μπουμπούκι, ποτά, φαγητό, έξοδα και μετά τζίφος. Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να τα αποφύγεις όλα αυτά, να κάνεις τον ντόρο σου και να ικανοποιήσεις και το σύνδρομο του μικρού επιδειξία που πάντα είχες μέσα σου σε παγκόσμιο τηλεοπτικό επίπεδο. Δηλώνοντας συμμετοχή στο «Dating naked» (Γυμνό ραντεβού)) του VH1, που είναι κάτι σαν «Ραντεβού στα τυφλά» ή μάλλον στα… γυμνά. Θα γνωρίσεις ενδιαφέροντες ανθρώπους να μιλήσεις για πυρηνική φυσική και άλλα που σε απασχολούν, απλώς θα είστε και οι δύο τσίτσιδοι. Δεν πα’ να ρουφάς την μπάκα, έρμε, φάτσα φόρα θα σου βγει. Η τηλεόραση θολώνει τα γυμνά σου, παρ’ όλα αυτά μια παίκτρια έκανε μήνυση επειδή σε μια λήψη φάνηκε η ρώγα της. Το ότι την είδαν γυμνή εκατομμύρια θεατές να γελοιοποιείται έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Ο άντρας σου είναι αδελφή, μωρή
«Πριτς, δεν είναι και θα σ’ το αποδείξω» επιμένει η έρμη η μορμόνα και τον σούρνει τον δόλιο στην tv. Γιατί αυτό είναι ακριβώς το «Μy husband’s not gay» (Ο άντρας μου δεν είναι γκέι), που έκανε σάλο, εξωθώντας τις γκέι οργανώσεις και όχι μόνο σε διαμαρτυρία. Αρσενικοί μορμόνοι που έχουν παραδεχτεί την έλξη τους για το ίδιο φύλο προσπαθούν να θεραπευτούν από την αμαρτία και τον σατανά, όπως θεωρεί η θρησκεία τους, με τη βοήθεια των γυναικών συντρόφων τους. Και όπως κάνει κάθε φυσιολογικός άνθρωπος σε ένα τέτοιο λούκι, δείχνουν την καθημερινότητά τους στην τηλεόραση. Οι δε γυναίκες τους τσαούσες, τι να ονειρεύεται ο άντρας 20άχρονους ποδοσφαιριστές, αυτές εκεί, με το ζόρι να τις πηδήξει με ευαγγέλιο.
Του κουτιού τον πήρα

Έχεις σεξουαλικό πρόβλημα με τον/τη σύντροφό σου; Πού να τρέχεις τώρα σε ειδικό και πού να μιλάς με τις ζηλιάρες φίλες σου. Πας σε ένα τηλεοπτικό πλατό, πηδιέσαι λάιβ κλεισμένος σε ένα κουτί-κρεβατοκάμαρα ενώ οι κάμερες ρολάρουν και μετά το συζητάς. Το κουτί («Sex box») δεν έχει κάμερα, διαθέτει απόλυτη ηχομόνωση, απλώς βρίσκεται στο κέντρο του σκηνικού και το τι κάνατε εκεί μέσα θα μας το πείτε εσείς. Το θέμα είναι πως όση ώρα παρακολουθούμε ξέρουμε τι κάνετε εκεί μέσα και περιμένουμε το μετά. Οταν βγείτε με τη ρόμπα σας ένα πάνελ ειδικών θα συζητήσει μαζί σας την εμπειρία σας. «Μάθαμε ότι γαμιόμαστε, πλακώσανε και οι γύφτοι» είναι πρώτης τάξεως εναλλακτικός τίτλος για την εκπομπή… (documentonews.gr)