Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

Mojito καρπούζι… η απόλαυση έχει όνομα!!!


Μιας και το καλοκαίρι απ’ ότι φαίνεται θ’ αργήσει...
να έρθει, ας φτιάξουμε λίγο κατάσταση, μήπως και το καλοπιάσουμε…
Έτσι, ας ετοιμάσουμε το τέλειο ποτό…
Υλικά για ένα cocktail:
2 κομμάτια καρπούζι (~80gr), χωρίς κουκούτσια
Χυμός 1 lime
2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη, λευκή ή καστανή
2 μεζούρες ginger ale ή club soda
60 ml ρούμι λευκό
Μέντα
Πάγος
Εκτέλεση
-Βάλτε το καρπούζι στο blender και περάστε το υλικό από ένα σουρωτήρι, ώστε να κρατήσουμε όσο δυνατόν περισσότερο υγρό μέρος.
-Στο ποτήρι του cocktail, χτυπήστε τη μέντα, με ένα ξύλινο κουτάλι, μαζί με το χυμό από ένα lime και τη ζάχαρη, μέχρι η τελευταία να διαλυθεί.
-Προσθέστε το καρπούζι, το ρούμι, πάγο και το ginger ale ή τη σόδα και ανακατέψτε καλά.
Λίγο ακόμα πάγο και μέντα και είμαστε έτοιμοι!

Γιώργος Μίλεσης
MSc Κλινικός Διαιτολόγος

clickatlife.gr