Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

«Ο Φύλακας του 8κτώ, η αρχή…» στο γραφείο του Παύλου


Διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, από την αρχή...
διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα συγκροτημένο έργο, γεμάτο μηνύματα και πλήθος θετικών στοιχείων… που αν τα εκλάβεις ως «μπούσουλα» στην καθημερινότητά μας, θα αισθανθείς «υπερήρωας»!
Και αυτό γιατί η συγγραφέας Σάντρα Ελευθερίου χειρίζεται άριστα τη συγγραφική της πένα, αντλώντας δύναμη από την ψυχή και το δυναμισμό των ηρώων της.
Με οδηγό τη θεωρία του «ΑΝ», αναζητά τη λύτρωση μα και την ελευθερία, δίχως να βάζει ταμπέλες και κλισέ εκφράσεις… μέχρι που η δικαίωση έρχεται να την αποζημιώσει και με το παραπάνω, μέσα σε μια ζωή γεμάτη σταθμούς και στάσεις…
Έτσι κι ο Φύλακας, οδεύει προς το 8 χωρίς να το γνωρίζει, χωρίς να ξέρει πως κάθε μικρό και κάθε μεγάλο συμβάν στη ζωή του, κάθε άνθρωπος που συναντά, είναι ένα βήμα προς το πεπρωμένο του.  Κι αυτό είναι για μένα το μαγικό: η ιδέα πως κάθε στιγμή στη ζωή μας είναι ίσα σημαντική, όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται. 
Ο αναγνώστης λοιπόν έχει τη δυνατότητα να βιώσει ένα «παραμύθι», με αξιοζήλευτη πλοκή, σωστές εκφραστικές τοποθετήσεις και να αισθανθεί «ήρωας», μελετώντας και την τελευταία του σελίδα…
Και είναι… η Αρχή
Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr