Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Ποια είναι η διαδικασία που αφορά το πρόγραμμα με τις 24.251 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας


Συγκεκριμένα: «Μετά την ανάρτηση του Οριστικού...
Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, οι αρμόδιοι υπάλληλοι των ΚΠΑ2, όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, καλούν τους ωφελούμενους, που έχουν επιλεγεί προς τοποθέτηση εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, με κάθε πρόσφορο μέσο όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, έγγραφη πρόσκληση καθώς και τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς, δηλαδή τους δήμους».
Στη συνέχεια «οι ωφελούμενοι προσέρχονται στην αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους και παραλαμβάνουν συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

Κατά την υπόδειξη, τα ΚΠΑ2 όπου είναι εγγεγραμμένοι οι άνεργοι, χορηγούν στους ωφελούμενους παραπεμπτικό/συστατικό σημείωμα, που απευθύνεται προς τους Επιβλέποντες Φορείς τοποθέτησης, όπου, εκτός από τα στοιχεία του ωφελούμενου, αναφέρεται ρητά ότι:

“Η υπόδειξη του ωφελούμενου γίνεται στο πλαίσιο της ∆ράσης « ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛ ΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό ∆ημόσιο, εκτός των περιπτώσεων του Κεφαλαίου 1.2.ΙΙ που χρηματοδοτείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».
Οι ωφελούμενοι, στη συνέχεια «προσέρχονται στον Επιβλέποντα Φορέα στον οποίο θα απασχοληθούν, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπόδειξής τους και την έκδοση του σχετικού συστατικού σημειώματος από το ΚΠΑ2».
Για την αποτελεσματικότερη διεξαγωγή της διαδικασίας, αναφέρεται στην προκήρυξη «θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά κατάσταση των υποδειχθέντων ημερησίως στους Επιβλέποντες Φορείς και οι Επιβλέποντες Φορείς θα αποστέλλουν κατάσταση των υποδειχθέντων, που εμφανίστηκαν ενώπιόν τους προσκομίζοντας το σχετικό συστατικό σημείωμα.
Ο Επιβλέπων Φορέας υποχρεούται να προβεί στην ηλεκτρονική αναγγελία τοποθέτησης, των υποδειχθέντων από τα ΚΠΑ2 επιτυχόντων ωφελουμένων, σύμφωνα με το παρόν Κεφάλαιο της παρούσας, εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των πέντε (5) ημερών για την προσέλευση των ωφελουμένων, που έχουν υποδειχθεί.
Το συστατικό σημείωμα του επιλεγέντα ωφελούμενου, στο οποίο θα αποτυπώνεται η ημερομηνία παραλαβής του ως εισερχομένου από τον Επιβλέποντα Φορέα, θα τηρείται στον φάκελο του Προγράμματος.

Μετά την πάροδο των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση των ωφελουμένων»… (aftodioikisi)