Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ο Λίνο Παπαγαλίνο και το μυστήριο του «Μπλε Κουβά»… στο γραφείο της Κάλλη


Κάτι παράξενο συμβαίνει στο άλσος της πόλης…
Κάποιοι κουβάλησαν ένα μπλε κάδο με ρόδες και τα ζώα του δάσους έχουν πανικοβληθεί! Σε τι χρησιμεύει; Γιατί τον άφησαν εκεί; Είναι ακίνδυνος; Ίσως μια σούπερ αποθήκη για τα καρύδια του σκίουρου; Μήπως είναι μια παγίδα;  Στο άκουσμα και μόνο της λέξης όλα τα ζώα εξαφανίστηκαν… Ο Λίνο Παπαγαλίνο καλείται να λύσει το μυστήριο του μπλε κάδου. Ποιοι θα τον βοηθήσουν;
“Ο Λίνο Παπαγαλίνο και το μυστήριο του «Μπλε Κουβά»” της Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη, σε εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κόκκινη κλωστή δεμένη» και είναι ένα βιβλίο που μιλά για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Μια έξυπνη, πρωτότυπη, ευαίσθητη ιστορία για παιδιά από έξι ετών και πάνω, θα έλεγα και για μικρότερα παιδιά,  που με τους έξυπνους διαλόγους, τα εύστοχα ποιηματάκια, την παραστατική και αναλυτική αφήγηση, τις ατάκες δοσμένες με χιούμορ, που βοηθούν τα παιδιά να έχουν μια πρώτη επαφή με την ανακύκλωση.
Τι είναι; Ποιες είναι οι δράσεις της; Πως μπορούμε να ξεχωρίζουμε τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Γιατί προστατεύομε, σεβόμαστε και  αγαπάμε το περιβάλλον.
Η εικονογράφηση του Χρήστου Δήμου, με τα έντονα χρώματα, τις ζωντανές φιγούρες, ντυμένα ζώα, περνώντας το μήνυμα ότι τα ζώα έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του άλσους, δίνει τις πινελιές για να αναδείξει την αξία της ανακύκλωσης, της προστασία του περιβάλλοντος και του σεβασμού προς αυτό.

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας