Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

«Τελευταία νέα από την Ιθάκη» στο γραφείο του Παύλου


Ο Κώστας Ακρίβος, έρχεται αυτή τη φορά με τον δικό του...
«Οδυσσέα» και τα 26 διηγήματα που υπάρχουν μέσα σ’ αυτό, να μας πάει ένα ταξίδι…
Ένα ταξίδι στο σήμερα, αντλώντας δύναμη από το χθές και απ’ όλα εκείνα τα ονόματα που αγαπήσαμε στο έπος του Ομήρου, την Οδύσσεια!
Άριστος γνώστης της μυθολογίας, λάτρης της ωραίας γραφής και εκφραστής ενός «έξυπνου» πλάνου δράσης, ο συγγραφέας κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και δίχως δεύτερη σκέψη, τον εξιτάρει να βυθιστεί και να «χαθεί» μες τις σελίδες του βιβλίου του.
Τα ονόματα των ηρώων συμβολικά, τα χαρακτηριστικά όμως και τα «δρώμενα» που ζουν πέρα για πέρα αληθινά, με τη χαρακτηριστικά γοητευτική και παράλληλα διασκεδαστική γραφή του συγγραφέα να μας φανερώνει έναν άλλο κόσμο, που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε… αλλά αδυνατούμε να τον ταυτοποιήσουμε.
«Χτυπάει» την ιστορία κάθε εποχής εκεί που πονάει, ξέροντας ότι αυτό που λέει θα προβληματίσει τον αναγνώστη… και θα τον βάλει να αναρωτηθεί αν υπάρχει σωστό ή λάθος, μα και θα τον υποψιάσει ευχάριστα… αν όλο αυτό που έζησε, ήταν αληθινό!
Τα «Τελευταία νέα από την Ιθάκη» λοιπόν, είναι ένα βιβλίο που καλό θα ήταν να το διαβάσουν όλοι εκείνοι που αποζητούν κάτι μεστό και ολοκληρωμένο, κάτι αληθινό, κάτι συμβατό με την καθημερινότητα που ζούμε, προσδοκώντας κάτι καλό…

Παύλος Ανδριάς
Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr