Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

10 λόγοι που σαν τον ύπνο στον καναπέ δεν έχει!!!


Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Αυτοί που έχουν πλήρη επίγνωση...
για το θέμα και αυτοί που θα μας κοιτάνε σαν εξωγήινους. (Δηλαδή με ζήλια, δέος και φόβο)
Είναι λοιπόν ο καναπές το νέο κρεβάτι, όπως η Πέμπτη το νέο Σάββατο;
Τι είναι αυτό που κάνει τον ύπνο στον καναπέ μία τόσο ιδιαίτερη απόλαυση;
Πάμε να το βρούμε μέσα από έναν δεκάλογο:
1. Καταρχάς, δεν ξέρω αν έχετε δει τους καινούριους καναπέδες; Δεν παίζονται! Έχουν υψηλών προδιαγραφών στρώματα και καλύμματα και έχουν δώσει στη λέξη “αναπαυτικός” άλλη έννοια.
2. Μένεις μόνος σου. Κάθε μέρα το ίδιο κρεβάτι. Τσουπ, κοιμάσαι καναπέ. Άλλο πράγμα, άλλες παραστάσεις. Σαν μία αλλαγή στη ζωή σου. (τώρα που το ξαναδιαβάζω ακούγεται ακραία forever alone, αλλά είναι αλήθεια).
3. Φυσικά, ακριβώς το ίδιο -αυτό με το “αλλαγή παραστάσεων”- ισχύει και για τα ζευγάρια (if you know what i mean).
4. Ο σωστός ο καναπές είναι γεμάτος μαξιλάρια: μικρά, μεσαία, μεγάλα, χνουδωτά, απαλά σαν σεντόνια ή σκληρά για την πλάτη – οπότε άλλη φάση. Τα πάντα και -μάλιστα- άμα έχεις και στυλ, ποιος σε πιάνει.
5. Γιατί σαν τον ύπνο ενώ βλέπεις μία καμενιά (συνήθως telemarketing) στην τηλεόραση, δεν έχει.
6. Γενικότερα αυτό το “με παίρνει ο ύπνος χωρίς να το καταλάβω” είναι σπάνιο πράγμα στις μέρες μας και ο καναπές μπορεί να σου το προσφέρει.
7. Επίσης – για κάποιο λόγο – πάντα στο καθιστικό έχεις πιο soft και χαλαρωτικά φωτιστικά. Πάντα τοποθετημένα σε γωνίες έτσι ώστε να αποφεύγεται το eye contact.
8. Γιατί επίσης είναι συνδυασμένος με ακραία sleep over. Ξέρεις, δεν αναφέρομαι σε αυτά τα προγραμματισμένα, αλλά σε αυτά που περνούν οι ώρες από την κουβέντα και λες “βαριέμαι ασύλληπτα να γυρίσω, στρώσε μου”..
9. Και το 8 είναι η μόνη περίπτωση που στρώνεις για να κοιμηθείς στον καναπέ. Αλλιώς, απλά με το random υπερκουλ κουβερλί είσαι πόπα.
10.Τέλος, στον καναπέ είναι ο μόνος χώρος, απενεχοποιημένα (δεν ας πούμε όπως το αμφιθέατρο της σχολής ή το γραφείο στη δουλειά), που μπορείς να πεις “Δεν θα κοιμηθώ. Απλά θα κλείσω τα μάτια μου για δύο λεπτά”. Και ξυπνάς μετά από τέσσερις ώρες με την απορία “κοιμήθηκα πολύ;”.

Μαγεία σου λέω ο καναπές. Μαγεία… (neolaia)