Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

5+1 μυστικά της σχέσης σου που δεν πρέπει να μοιράζεσαι ποτέ με τους φίλους σου!


Οι σχέσεις περιλαμβάνουν δύο ανθρώπους και δεν υπάρχει...
χώρος για κανένα άλλο πρόσωπο. Είτε απλά τη βρίσκετε μαζί είτε βγαίνετε ραντεβού, είστε πάντα οι δυο σας. Μόνο οι δυο σας. Υπάρχουν φυσικά και πράγματα που κάνετε μαζί με τους φίλους σας, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάποια στα οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνονται.
Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να υπερηφανεύονται για τη σχέση τους, ενώ άλλοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά της σχέσης τους μόνοι. Από τη μεριά σου, θα ήταν ιδανικό να μοιράζεσαι τα πράγματα που σε απασχολούν με τους φίλους σου, όμως υπάρχουν ορισμένα που πρέπει να μοιράζεστε μόνο οι δυο σας:
1. Τους καβγάδες σας
Τα ζευγάρια μαλώνουν και δεν υπάρχει κάτι περίεργο σε αυτό. Όλα επιστρέφουν στην κανονικότητα μετά από λίγες μέρες. Είναι εντάξει να λες στους φίλους για τη σχέση σου, όπως επίσης είναι εντάξει να τους μιλάς για τους καβγάδες σας, αλλά όχι και για τις λεπτομέρειες του καβγά σας. Μπορείς να ζητήσεις μία ειλικρινή γνώμη για τον καβγά σας, χωρίς απαραίτητα να αναλύσεις κάθε μέρος της διαφωνίας σας.
2. Τις προσωπικές σας στιγμές
Τα πράγματα που συμβαίνουν μεταξύ σας πίσω από τις κλειστές πόρτες, πρέπει να μένουν μυστικά. Θα είναι πολύ ντροπιαστικό και αμήχανο για τον/τη σύντροφό σου να ακούσει κάποιον τρίτο να συζητάει για τις προσωπικές σας εμπειρίες. Κι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να κάνει τους φίλους σου να σέβονται τον/τη σύντροφο σου, δεν είναι άλλος από εσένα.
3. Τα σεξουαλικά προβλήματα
Αυτές οι συζητήσεις γίνονται εμπιστευτικά ανάμεσα στους δυο σας και είναι κάτι που δεν πρέπει να γνωρίζουν τρίτοι. Αν δεν το έχεις πολύ με αυτές τις συζητήσεις, τουλάχιστον μπορείς να το διευκρινίσεις στον/στη σύντροφο σου, αλλά όχι να το συζητήσεις μπροστά σε φίλους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι φίλοι σας δεν θα μπορούν να δουν τον/τη σύνροφό σου ξανά με τον ίδιο τρόπο.
4. Τις προηγούμενες του/της σχέσεις
Ποιος ο λόγος; Όλοι έχουμε το παρελθόν μας και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε για πράγματα και καταστάσεις που έχουν λήξει εδώ και καιρό. Ήθελες να μάθεις για το παρελθόν του/της και τώρα ξέρεις. Μπορείς να σχολιάζεις όσο θες για τους παλιούς του/της έρωτες με τους φίλους σου, όμως δεν θα κερδίσεις κάτι με αυτό. Αντιθέτως, θα κάνεις τον/τη σύντροφο σου να χάσει πάσα ιδέα για 'σενα, όταν το ανακαλύψει.
5. Τα παράπονα σου
Αν έχεις παράπονα από τον/τη σύντροφό σου, τότε βάλτε τα κάτω όλα και λύστε τα μαζί. Αν όμως λες συνέχεια τα παράπονα σου στους φίλους σου, ουσιαστικά δεν λύνεις το πρόβλημα. Άσε που είναι σίγουρο ότι θα σου προτείνουν να παρατήσεις τον/τη σύντροφό σου, επειδή φαίνεται να σε κάνει δυστυχισμένο/η και μίζερο/η.
6. Τη σύγκριση με πρώην

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνεις τον/τη νυν με τον/την πρώην σου ή με τους/τις φίλους/ες του/της νυν σου μπροστά σε άλλους φίλους σας. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος/η με τον/τη σύντροφό σου, τότε χώρισέ τον/την. Η σύγκριση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν... (frapedoypoli)