Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

«Λέξη σαν μύγα»… στο γραφείο της Κάλλης


Ο Αργύρης «πέταξε» μια κακιά λέξη στην τάξη του νηπιαγωγείου, κι έτσι...
όλη η τάξη δεν βγήκε διάλλειμα…
Μια λέξη σαν μύγα πέταγε από εδώ πέταγε από εκεί, ζουζούνιζε στο σχολείο, στο σπίτι, δεν μπορούσε να βγει από το μυαλό του με τίποτα.
Ο Αργύρης τρόμαξε τη δασκάλα του, θύμωσε τη γιαγιά του, κοκκίνισε τα μάγουλα της μαμάς του από ντροπή, την έβαλε μέσα σ’ ένα κουτί και την πέταξε στα σκουπίδια όπως κάνει και με τα άσχημα όνειρα…
Αυτή όμως η λέξη- μύγα δεν έλεγε να σωπάσει… σαν ψίθυρος ταρακούνησε μέχρι και τον τενεκέ των σκουπιδιών!
Πως θα σταματήσει η μύγα να ξεσηκώνει και να αναστατώνει μια ολόκληρη τάξη; Η τιμωρία θα σταθεί ικανή να την κάνει να σταματήσει; Ή μήπως η αδιαφορία; Ή μήπως το ματς στην τηλεόραση;
Για άλλη μια φορά η Ιωάννα Μπαμπέτα κερδίζει τον μικρό αναγνώστη. Ο απλός και παραστατικός της λόγος, η αμεσότητα και το χιούμορ της, η ειλικρίνεια που μεταφέρει με το παραμύθι της, καθιστά το νέο της βιβλίο «Λέξη σαν μύγα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, ένα όμορφο ανάγνωσμα, βοηθώντας τον μικρό «παραβάτη» να καταλάβει το τυχόν λάθος στην συμπεριφορά του και τον γονιό να σκεφτεί τρόπους που μπορεί να ελιχθεί στο άκουσμα μιας λέξης μύγας!!!
Η εικονογράφηση της Μάρω Αλεξάνδρου είναι οικεία, με έντονα χρώματα, παραστατικότατη, χωρίς υπερβολές και εικόνες τρομακτικές που αγγίζουν τις ευαίσθητες ψυχούλες.

Καλλιόπη Γραμμένου
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια

www.aylogyros news.gr