Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Πίσω από την... χρυσόσκονη και τα λαμπερά φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων εκδίδονται ακόμα και 9χρονα παιδιά!


Πίσω από την... χρυσόσκονη και τα λαμπερά φώτα...
των Ολυμπιακών Αγώνων, σχεδόν πάντα, σε όσες πόλεις έχουν φιλοξενήσει τη διοργάνωση, κρύβεται μια καθημερινότητα μουντή που δεν έχει καμία σχέση με όσα φτάνουν στους δέκτες των τηλεοράσεων των δισεκατομμυρίων θεατών.
Η αντίθεση της εικόνας που μεταδίδεται με την πραγματικότητα, σπάνια έχει την απόκλιση που συναντά κανείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Κι αν στις υπόλοιπες πόλεις που φιλοξένησαν τους αγώνες, η καθημερινότητα έστω και για λίγο, πάγωσε δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Βραζιλία. Εκεί, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις που διεξάγονται οι αγώνες συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και η... σκοτεινή πλευρά της πόλης.
Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες, η αστυνομία σκότωσε 3 μέλη συμμοριών που εικάζεται ότι διοικούν τη ζωή στις φαβέλες, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στο βόρειο κομμάτι του Ρίο. Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται ούτε λίγο, ούτε πολύ 85 χιλιάδες βαριά οπλισμένοι άνθρωποι των δυνάμεων καταστολής.
Σε απόσταση αναπνοής από το Ολυμπιακό Πάρκο, όπου καταλύουν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα αθλητών στον κόσμο, ανήλικα κορίτσια πουλούν τα κορμιά τους, σε μια πόλη με 12 χιλιάδες εκδιδόμενες γυναίκες.
Στην περίφημη Vila Mimosa (ή πόλη του τρυφερού έρωτα) πόρνες μοιράζουν φέιγ βολάν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία ενημερώνουν τους επίδοξους πελάτες για τις... κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Έτσι η τιμή για τη συνεύρεση με μια πόρνη έχει πέσει στα 9 δολάρια, από 17 που κόστιζε πριν τους Αγώνες. Μια ώρα σεξ θα κοστίσει στον πελάτη 13 δολάρια (ενώ κόστιζε 20), ενώ ένα τριο για μισή ώρα θα κοστίσει 9 δολάρια (για κάθε κορίτσι) και 18 για μια ώρα.
Η Vila Mimosa, είναι η παλιότερη και μεγαλύτερη ζώνη πορνείας του Ρίο, με 3000 εκδιδόμενες γυναίκες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περίπου 70 μπαρ. Η περιοχή όμως περνά τη μεγαλύτερη ύφεση που γνώρισε τον τελευταίο αιώνα και παρά τις... εκπτώσεις αυτό δεν άλλαξε ούτε στο πρόσφατο Μουντιάλ. Φαίνεται πως οι επισκέπτες φοβούνται πως οι κακοποιοί που κινούνται στην περιοχή θα προσπαθήσουν να τους κλέψουν και ως εκ τούτου αποφεύγουν τα κακόφημα μέρη σαν κι αυτό.
Άλλωστε σε μια χώρα που τα ποσοστά βίας αυξάνονται κάθε χρόνο, φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά. Μόνο τους πρώτους 7 μήνες του 2016, στο Ρίο είχαν γίνει 2000 δολοφονίες.
Στην Vila Mimosa, λίγα μέτρα μακριά από το Μαρακανά, η Τατιάνα επιδεικνύει στους δημοσιογράφους τα λίγα αγγλικά που έμαθε για να προσελκύσει πελάτες: “Hello baby, want something tasty?... Let me show you a good time.” (Γειά σου μωρό, θέλεις κάτι γευστικό; Άσε με να σου δείξω, να περάσεις καλά). Με ένα τατού δράκου στην πλάτη της, τιρκουάζ σκιά στα μάτια της, ένα σκουλαρίκι στον αφαλό και ελάχιστα να καλύπτουν το κορμί της, η Τατιάνα βλέπει 15 με 20 πελάτες κάθε Παρασκευή, Κυριακή και Δευτέρα.
Οδηγεί τους πελάτες της από μια σκάλα, στο πίσω μέρος του μπαρ στο οποίο δουλεύει, σε ένα σχεδόν... κελί που έχει για δωμάτιο, με ένα μονό κρεβάτι, ένα σκαμνί και ένα κάδο. Την ίδια ώρα, ο σύζυγος της Τατιάνας, πιστεύει πως η γυναίκα του, είναι μάνατζερ του μπαρ. Όπως δηλώνει η ίδια “Θα με σκότωνε αν μάθαινε. Μου αρέσει να το κάνω αυτό. Είναι εύκολα λεφτά. Έχω βάλει στόχο τους Άγγλους. Ακούω πως τους αρέσουν πολύ οι σέξι Βραζιλιάνες”.
Η Τζουλιάνα από την άλλη, δουλεύει γύρω από την παραλία της Κόπακαμπάνα και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρει τους πελάτες της. “Όλα τα κορίτσια εδώ, θέλουν να πάνε με ένα αθλητή των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Ολυμπιακοί είναι μια ευκαιρία, να γνωρίσεις ωραίους ανθρώπους με λεφτά και ίσως να ξεφύγεις και να αφήσεις αυτή τη ζωή πίσω.”
Όσο όμως κανείς απομακρύνεται από το Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Εκεί, σε απόσταση περίπου 50 λεπτών από το κέντρο, ακόμα και 9χρονα κορίτσια χρησιμοποιούνται από προαγωγούς για να καλύψουν τις ορέξεις των διεστραμμένων επισκεπτών.
Είναι απίστευτο αλλά αληθινό το γεγονός πως στις εθνικές οδούς οι προαγωγοί σταματούν φτωχές οικογένειες Βραζιλιάνων, προσφέροντάς τους χρήματα για τα ανήλικα κορίτσια τους. Λίγες μέρες μάλιστα πριν τους αγώνες, ένα τέτοιο κύκλωμα που ειδικευόταν στα ανήλικα κορίτσια εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να εγγυηθεί για το πόσες αντίστοιχες εγκληματικές οργανώσεις δρουν στη χώρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ DAILY MAIL/newsit.gr