Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αφορισμός I


Είχα καταλάβει από νωρίς πόσο θρασύδειλοι είναι τούτοι οι δημοσιογραφίσκοι. Σκεφτόμουν...
Γτ το παίζουνε ξερόλες ρε Μανώλη; Δεν είναι ούτε αθλητές, ούτε ολυμπιονίκες. Ούτε καθηγητάδες μα ούτε επιστήμονες για να εκφέρουν απόψεις σε ζητήματα, ούτε φιλόλογοι για να μας το παίζουν πως τάχα μου χειρίζονται καλά τον λόγο. Φυσικά ούτε οικονομολόγοι, ούτε μετεωρολόγοι, ούτε τίποτα! Τελικά κατάλαβα είναι παπαγάλοι. Ναι ναι, παπαγάλοι! Λένε ότι ακούνε, χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα! Αντί ο κόσμος να ακούει τους καθηγητάδες κ τους επιστήμονες, να μαθαίνει από αυτούς γτ έχουν κάτι να μας πούνε και να μας διδάξουνε, όπως οι δάσκαλοι μας στα σχολεία, ακούει αυτά τα ανθρωπάρια, τους παπαγάλους!
Μα το χείριστο κακό δεν είναι η ημιμάθεια ή η ημιάγνεια τους, πείτε το οπως θέλετε...! Το κακό κύριοι κ κυρίες μου είναι ότι αυτοί οι θρασύδειλοι κ ανόητοι άνθρωποι, έχουνε το μοναδικό προνόμοιο, αυτή την αστείρευτη δύναμη, να χαλιναγωγούν τις μάζες κ τα πρόβατα, όλους αυτούς που ψηφίζουν σα τα πρόβατα δηλαδής. Αυτή η δύναμή τους, τους κάνει να είναι υπεράνω, λες κ έχουν το φοβερό φωτόσπαθο στα χέρια τους κ θα μας σκίσουν όλους! Έτσι μπορούν να περνούν στις συνειδήσεις μας ότι γουστάρουν! Στην αγράμματη θείτσα, στον φοβισμένο γονιό, στον ταπεινωμένο άνεργο, στην γλυκήτατη αυτή μητέρα, στην ταραχεμένη -γεμάτη πόθους και καύλα, καρδιά του έφηβου...
Παρατηρείστε με τί δόλιο, με τί μηχανευμένο τρόπο αναμοχλεύουν το θέμα του Βαγγέλη εδώ κ μια βδομάδα, λες κ δεν υπάρχουν θέματα να ασχοληθούν, λες κ εμείς δε τρώγαμε ξύλο στο σχολείο και στις γειτονιές. Λες και δεν αυτοκτονούν φαντάροι στις σκοπιές, λες και δεν αυτοκτόνησαν χιλιάδες συμπολίτες μας, λόγω της "κρίσης", λες και δεν πέσαμε οι μισοί από εμάς σε κατάθλιψη, λόγο έλλειψης εργασίας, λες και, λες και, λες και... Λύσαμε τα προβλήματα μάς και τώρα πρέπει να λύσουμε και το μπούλινγκ και να ξεκινήσουμε βεντέτα, να σφαχτούν κι αλλοι άνθρωποι και τα αρχίδια τους τα δυο! Η απόλυτη ληθαργία, ο απόλυτος αποπροσανατολισμός της σκέψης μας. Στη λίστα των πιο επικίνδυνων ανθρώπων, μετά τους θεολόγους, έρχονται τούτοι εδώ.
Εμμανουήλ Λ.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015
(Αναδημοσίευση από το http://hexamilion.blogspot.gr/ του αγαπημένου μου Εμμανουήλ Λεμπιδάκη, που η πένα του στέγνωσε ξαφνικά… και απρόσμενα)