Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τα 7 βιβλία που πρέπει να φωτογραφίσετε φέτος στην ξαπλώστρα…


Πλησιάζουν οι διακοπές σας και δεν ξέρετε ποιο βιβλίο...
πρέπει να πάρετε μαζί σας για να διαβάσετε φωτογραφίσετε μισάνοιχτο στην ξαπλώστρα ή δίπλα στο φρέντο και τα γυαλιά ηλίου; Ανησυχείτε ότι οι φίλοι σας στο Instagram και το Facebook μπορεί να μην κάνουν πολλά λάικς στις επιλογές σας; Το Βατράχι σας έχει καλυμμένους. Διαβάστε τον απόλυτο οδηγό που ετοιμάσαμε εδώ στο «tovatraxi» για το φετινό καλοκαίρι και εντυπωσιάστε τους φίλους σας!
Το Κεφάλαιο (Καρλ Μαρξ)
Παρότι λέγεται Το Κεφάλαιο, το διάσημο βιβλίο του Γερμανού φιλοσόφου και συγγραφέα περιλαμβάνει πολλά κεφάλαια και όχι μόνο ένα. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά δημιουργήματα πολιτικής σκέψης του 19ου αιώνα, που επηρέασε τεράστιες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας όπως τον Λένιν, τον Μάο, τον Φιντέλ Κάστρο και την Έλλη Παπαγγελή. Προτιμήστε το αν πάτε διακοπές στην Ικαρία, όπου ακόμα και τα αβάφτιστα μωρά ψηφίζουν ΚΚΕ, ενώ αν είστε μόνος/η, διαβάζοντας το βιβλίο αυτό στην παραλία είναι σίγουρο ότι θα βρείτε σύντροφο, πάλι από το ΚΚΕ.
Ξέρατε ότι: Για να τα βγάλει πέρα ο Καρλ Μαρξ συχνά εργαζόταν σαν Άγιος Βασίλης στις γιορτές, ενώ αργότερα εγκατέλειψε την συγγραφή βιβλίων και άνοιξε μαζί με έναν Άγγλο τα γνωστά καταστήματα Μαρξ εντ Σπένσερ.

Η Αγία Γραφή (Θεός)
Γραμμένη από τον ίδιο τον Παντοκράτορα, ή έστω υπαγορευμένη από αυτόν προσωπικά στους ευαγγελιστές και τους πατέρες της Εκκλησίας μας, η Αγία Γραφή περιέχει ίντριγκα, βία, μάχες, μαγικά γεγονότα, έρωτες και φανταστικά πλάσματα. Κάτι σαν το Γκέιμ οβ Θρόουνς δηλαδή, με λίγο από Χάρι Πότερ και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών μαζί. Αν είστε γυναίκα, κρατώντας το βιβλίο αυτό εξασφαλίζετε ότι δε θα σας την πέσει κανείς, ενώ αν δώσετε κάτι παραπάνω και πάρετε την μεγάλων διαστάσεων έκδοση, άνετα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν σκίαστρο ή σαν ασπίδα από τις μπαλιές των ρακετάδων.
Εναλλακτική πρόταση: Το Κοράνι. Διαβάζοντας το Κοράνι στην παραλία και φωνάζοντας κάθε τόσο «ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ» δυνατά, εξασφαλίζετε ότι θα έχετε πάντα άπλετο χώρο γύρω από την ξαπλώστρα σας, σε ακτίνα περίπου 500 μέτρων. Βέβαια κάποια στιγμή είναι πιθανό να δεχτείτε επίσκεψη από την αντιτρομοκρατική, ειδικά αν είστε μαυρισμένος/η από τον ήλιο, αλλά ποιες διακοπές δεν έχουν τα μικροπροβλήματα τους.

Το Μνημόνιο 4 (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Ευρωπαϊκή Ένωση)
Αχ, τίποτα δε λέει καλοκαίρι όσο μία δανειακή σύμβαση 32542 σελίδων. Για σας που πέρυσι τέτοια εποχή διαβάζατε το Reforms for the Completion of the Current Program και το Debt Sustainability Analysis του δημοψηφίσματος και σας λείπουν οι συγκινήσεις που σας προσέφεραν, το Μνημόνιο 4 είναι το καλύτερο σίκουελ έβερ, με αγωνία, δράση και μυστήριο. Σίγουρα είναι λιγο πιο βαρύ από ένα συνηθισμένο βιβλίο και θα πρέπει να έχετε αυτοκίνητο με τρέιλερ για να το μεταφέρετε, αλλά αν το διαβάσετε θα ανήκετε στο 0,00001% του πληθυσμού και το 0000000000,1% των πολιτικών της χώρας που το έχουν διαβάσει και ξέρουν τι σκ*τά υπέγραψαν. Έτσι θα μπορείτε να συζητήσετε με τους φίλους σας την πορεία της αξιολόγησης ενώ παίζετε ρακέτες ή γιατί οκτώ άτομα πρέπει να μοιράζονται μια χωριάτικη, όπως οι Γερμανοί.

Πόλεμος και Ειρήνη (Λέων Τολστόι)
Πρόκειται για το τρίτο και το καλύτερο βιβλίο του διάσημου Ρώσου συγγραφέα, γι’αυτό πολλοί το λένε και Τολστόι 3. Παράλληλα, είναι το βαρύτερο λογοτεχνικό του βιβλίο με διαφορά, που σημαίνει ότι θα κρατήσει την πετσέτα σας πάνω στην ξαπλώστρα ακόμα και αν χτυπήσει τυφώνας την παραλία που βρίσκεστε. Επίσης, αν έχετε θέμα ύψους, θα σας βοηθήσει να φτάνετε τα ψηλά ράφια στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο που μένετε. Έχοντας αυτό το βιβλίο μαζί σας στην παραλία, κανείς δεν θα αμφισβητήσει την σοβαρή σας πρόθεση να επιμορφωθείτε, ενώ αν το πετάξετε άνετα εξοντώνετε ρακετά στα 10 μέτρα.
Χρήσιμη πληροφορία για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας: Παρ’ότι λεγόταν Λέων, ο Τολστόι ήταν Παρθένος στο ζώδιο, αλλά οι γονείς του αποφάσισαν ότι το Παρθένος Τολστόι δε θα είχε την ίδια απήχηση.

Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου (Στίβεν Χόκινγκ)
Πρόκειται για το πασίγνωστο βιβλίο του Βρετανού κοσμολόγου Στίβεν Χόκινγκ, τον οποίο όλοι γνωρίζουν από το σημαντικό επιστημονικό του έργο την εμφάνιση του στο Big Bang Theory και σε βίντεο κλιπς του γιουτουμπ όπου μιλάει με ρομποτική φωνή. Το «Μια Σύντομη Ιστορία του Χρόνου» προκάλεσε αναταρχή στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα όταν πρωτοκυκλοφόρησε, κυρίως γιατί δεν ήταν καθόλου σύντομο, κάτι που εκνεύρισε όσους το αγόρασαν. Μάλιστα, ο διάσημος αστροφυσικός έχει πει ότι η ιδέα για το βιβλίο του ήρθε όταν κάποιος τον ρώτησε «θα μας πεις μια σύντομη ιστορία;» κι αυτός απάντησε «όχι φέτος, του χρόνου.» Αν λοιπόν μαζί με το φρέντο σας θέλετε να μάθετε ότι ο λόγος που έχετε πάρει μερικά κιλά είναι γιατί το σύμπαν διαστέλλεται συνεχώς, τότε το βιβλίο αυτό ειναι για σας.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Στίβεν Χόκινγκ είναι αστροφυσικός και κοσμολόγος, οχι αστρολόγος όπως πολλοί νομίζουν. Δηλαδή μην το αγοράσετε για να μάθετε αν ταιριάζετε με τους Διδύμους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Δίδυμοι είναι για δέσιμο και δεν ταιριάζουν με κανέναν.

Οποιοδήποτε από τα 8000 βιβλία της Χρυσιήδας Δημουλίδου (Χρυσιήδα Δημουλίδου)
Με φανατικούς αναγνώστες σε όλη την Ελλάδα, τον κόσμο και σίγουρα σε άλλους πλανήτες, τα βιβλία της δημοφιλούς συγγραφέως δεν θα σας απογοητεύσουν. Η Χρυσιήδα Δημουλίδου έχει γράψει μέχρι στιγμής 8.132 βιβλία, ενώ μέχρι να φτάσετε στο τέλος αυτής της πρότασης θα έχει γράψει άλλα 12, οπότε έχετε πληθώρα επιλογών. Με τίτλους όπως «Το Μπαρμπούνι του Πάθους» και «Η Δεκαοχτούρα της Λησμονιάς», τα βιβλία της γνωστής λογοτέχνιδας είναι ιδανικά για όσους θέλουν κάτι ελαφρύ για τις διακοπές τους και δεν θέλουν τα βιβλία τους να έχουν κουραστικά στοιχεία όπως π.χ. πλοκή και νόημα, ή απλά θέλουν ένα βιβλίο για να το βάλουν στην ξαπλώστρα να δείξουν ότι είναι πιασμένη.

Ανθολόγιο αποφθεγμάτων του Facebook (Διάφοροι)
Αν και δεν πρόκειται για βιβλίο αυτό καθεαυτό, το Facebook σας προσφέρει μέσω του κινητού σας τη μοναδική ευκαιρία να μάθετε σημαντικά αποφθέγματα μεγάλων συγγραφέων χωρίς να χρειαστεί να διαβάσετε τα βιβλία τους. Ανατρέξτε στο προφίλ κάποιου φίλου σας που ανεβάζει τακτικά στίχους του Λειβαδίτη ή αποσπάσματα από βιβλία του Πάουλο Κοέλιο σε μορφή φωτογραφιών και διαβάστε τα. Στη συνέχεια μην ξεχάσετε να τα μοιραστείτε και εσείς, μεταδίδοντας την σοφία αυτών των ανθρώπων και εντυπωσιάζοντας και εσείς με τη σειρά σας τους φίλους σας με την βαθιά σας γνώση της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.


Δεν σας κάλυψε η λίστα μας και έχετε δικές σας προτάσεις; Πείτε μας στα σχόλια.