Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Νέο «λουκέτο» και 230 εργαζόμενοι της «MONDIAL POL» στο δρόμο...


Νέο «λουκέτο» στο χώρο των εταιρειών φύλαξης ( security) και ακόμη...
230 εργαζόμενοι στο δρόμο και με το φάσμα της φτώχειας.
Την υπαγωγή της σε καθεστώς «προληπτικής προστασίας» από τους πιστωτές, προκειμένου να οδηγηθεί σε πτώχευση, κατέθεσε η εταιρεία security «MONDIAL POL», με πάνω από 230 εργαζόμενους.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους οφείλονται ήδη δεδουλευμένα 6 μηνών, ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθούν και οι αποζημιώσεις τους.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων μάλιστα κάνει λόγο για «δόλιες» πτωχεύσεις. «Ειδικά στο χώρο των εταιρειών security, υπάρχει συστηματική βιομηχανία δόλιων πτωχεύσεων και στη συνέχεια στήσιμο νέων εταιρειών για να καρπώνονται τα συμβόλαιο με τις δημόσιες υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι επί μεγάλα χρονικά διαστήματα, χάνουν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, δεν βρίσκουν το δίκιο τους πουθενά».

Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» την υπόθεση της εταιρείας, καθώς «η εταιρεία θα μπορεί να προβεί σε παύση πληρωμών, αφήνοντας απλήρωτες τις οφειλές της σε Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους, Ήδη στους εργαζόμενους, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα 6 μηνών, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν οι αποζημιώσεις τους»… (thepressroom)