Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ξένια Γαργάλη, απαντά στο «κουτσομπολιό»… της αυλής!!!


Αντί για καφέ, προτιμήσαμε να φάμε λουκουμάδες με την Ξένια, μιας και ήταν η αγαπημένη της παιδική γεύση, για να έρθει στη συνέχεια...
ένας χείμαρρος αποκαλύψεων με την υπογραφή της και τη θετική της αύρα…

Ποια γεύση σας έχει λείψει από τα παιδικά σας χρόνια; Οι αγαπημένοι λουκουμάδες που μας έφτιαχνε η γιαγιά μου.

Ο αγαπημένος τροβαδούρος στην οικογένεια, ποιος ήταν; Μμμ

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με τη μουσική; Ένα "παιχνίδι" που είχα μικρή ένα βιβλίο με ζωγραφιές και στίχους που συνοδευόταν από μια κασέτα με τραγούδια όπως η Συννεφούλα η Τζαμάικα ο Ιρλανδός και ο Ιουδαίος κ.α. Έβαζα την κασέτα τραγουδούσα και ζωγράφιζα…

Με τι θα θέλατε ν’ ασχοληθείτε επαγγελματικά τη σεζόν που έρχεται; Με τον δίσκο που ετοιμάζω, τις ζωντανές εμφανίσεις και τα καινούρια τραγούδια που είναι στα σκαριά!!

Ποια παρτιτούρα θα θέλατε να μη σας κλέψουν; Είναι πολύ ευχάριστο να θέλουν να σου κλέψουν τις παρτιτούρες σου σημαίνει ότι το υλικό σου έχει ενδιαφέρον!!

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, ένα καλό τραγούδι; Η συνταγή για ένα καλό τραγούδι πρέπει να αποτελείται από 33,3% εμπνευσμένη μουσική 33,3% καλογραμμένο στίχο που να έχει κάτι να σου πει είτε κοινωνικά είτε συναισθηματικά είτε να σου δημιουργεί εικόνες και 33,3 μια δυνατή ερμηνεία, αν λείπει κάτι από τα τρία πιστεύω ότι όσο καλά και να είναι τα άλλα δυο ένα τραγούδι είναι λειψό.

Πως φαντάζεστε το μέλλον της δουλειάς σου μέσα από την κρίση που βιώνουμε; Όπως και το μέλλον όλων των υπολοίπων τομέων. Θα επιβιώσουν μόνο όσοι έχουν μεράκι όρεξη είναι επαγγελματίες στον τομέα τους και ασχολούνται με αγάπη με τη δουλειά τους όποια κι αν είναι αυτή.

Η εξουσία πιστεύετε, είναι μια ασύνθετο γκρουπ ή μια καλοδουλεμένη ορχήστρα; Νομίζω ότι είναι φανερό ότι η εξουσία εδώ και χρόνια ανεξαρτήτως κομμάτων δεν γκρουβαρει. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η εξουσία είναι ορχήστρα το σίγουρο είναι ότι θέλει πρόβες και αλλαγή ρεπερτορίου!

Την Ελλάδα με ποιο τραγούδι θα την ταυτίζατε; Πολύ δύσκολη ερώτηση. Ίσως με το "βαλς των χαμένων ονείρων"

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που ο Έλληνας «περιφρονεί» τον ελληνικό στίχο; Δεν νομίζω ότι συμβαίνει τόσο έντονα αυτό πλέον… Δεν ξέρω πάντως ποια μπορεί να ήταν τα βαθύτερα αιτία της ξενομανίας που ενδεχομένως βιώσαμε εντονότερα στο παρελθόν διότι προσωπικά ουδέποτε τόλμησα να περιφρονήσω τον ελληνικό στίχο που πολλές φορές είναι μελοποιημένη ποίηση.

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής μουσικής, ποιο είδος μουσικής θα προτείνατε στους ξένους; Θα πρότεινα τραγούδια από διάφορες γωνιές της Ελλάδας για να αναδείξω τον μουσικό πολιτιστικό μας πλούτο κρητικά θρακιώτικα ποντιακά επτανησιακά κτλ

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Κλισέ αλλά τι να κάνουμε που ο Χατζιδάκις είναι ένας και μοναδικός…

Αν μια κακιά μάγισσα σαν έκανε με το ραβδί της μουσικό όργανο, τι θα θέλατε να είστε και γιατί; Μμμμμ άρπα. Είναι τόσο ονειρικό και αέρινο όργανο…

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας; Δεν δένομαι με υλικά πράγματα δεν πιστεύω σε γούρια ίσως θα μπορούσα να πω ότι το μικρόφωνο που χρησιμοποιώ στα live μου είναι το φετίχ μου αλλά δεν θα το χαρακτήριζα γούρι…

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα; Στο τέλος όλα θα πάνε καλά, αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος.

Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική ταινία; Όλες όσες παίζει η Ρένα Βλαχοπούλου!!

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε; Να ακολουθεί την καρδιά του.


Η Ξένια Γαργάλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική κάνοντας σπουδές κλασσικής κιθάρας, σολφέζ και θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών. Σπούδασε Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης με την Julie Massino στο Vocal Art Academy καθώς και Μοντέρνο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο με την Άννα Διαμαντοπούλου και στο ωδείο Μουσικής Πράξης με την Λια Hide-Γεωργακοπούλου και είναι κάτοχος των grade 5 και 6 στο Popular Music Vocals από το London College of Music, παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής και musical στο Θέατρο των Αλλαγών (Armani Αντώνης) και εμβάθυνε στις τεχνικές του musical και της performance μέσω του pmtp (Professional musical theater performance ) με τη Σία Κοσκινά και τον Chuck Foster. Το 2011 συμμετείχε και τραγούδησε στο φεστιβάλ «Αντίποδες» για τον απόδημο ελληνισμό της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα.


Το 2013 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος "Πλαστελινη" σε μουσική Περικλή Μπισκίνη και στίχους δικούς της της Φωτεινής Λαμπριδη κ.α.
Έχει επίσης συμμετάσχει στον δίσκο «Μπρα ντε φερ» του Γιώργου Αστρίτη σε παραγωγή του Άγγελου Σφακιανάκη και στον δίσκο «Ολόγυμνος» του Νικόλα Αδέσποτου και εχει συνεργαστεί με τον DJ Roni Iron τοςο σε πρωτότυπα δικά τους κομμάτια οςο και σε δημιουργικές διασκευές. Έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα (Σουρωδείον, Σταυρός του Νότου, Χαμάμ, Αυλαία, Πυρήνας, Nueva trova, Αλάβαστρον, koo-koo κ.α.)
Έχει συνεργαστεί με πολλά group και έχει ασχοληθεί με διάφορα μουσικά είδη από ρεμπέτικα και έντεχνα μέχρι funk και jazz. Είναι frontwoman του project «Πλαστελίνη» που δημιούργησε το 2011, που έχει διακριθεί για το πρωτότυπο υλικό του σε διαγωνισμούς όπως του music-heaven αλλά και στον Αμερικανικό διαγωνισμό balcony-TV όπου κατέκτησε την πρώτη θέση με το τραγούδι "Στης αγάπης τις ζαριές" και έχει ξεχωρίσει με τις ευφάνταστες διασκευές σε γνωστά pop και rock κομμάτια αλλά και για την εκρηκτικότητα και τον δυναμισμό της στις live εμφανίσεις της εντός και εκτός Αθηνών.
Αυτό το διάστημα ετοιμάζει τον δεύτερο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει σύντομα.


(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)