Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Κίνηση ανθρωπιάς… με το διαδημοτικό πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»


Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ…
Στην επόμενη φάση υλοποίησης μπαίνει το διαδημοτικό πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που αφορά την στέγαση, σίτιση και κοινωνική φροντίδα για πολίτες των Δήμων Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου Αττικής, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Χαλανδρίου. Σε αυτό το νέο στάδιο, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αναζητεί τρία διαμερίσματα προκειμένου να στεγαστούν οι δικαιούχοι της πόλης και καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων, που επιθυμούν να ενοικιάσουν διαθέσιμες οικίες στο πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 210 2716636 και στην έδρα της Παπαϊωάννου 15-17, Ηράκλειο Αττικής.
Αναλυτικότερα, η προκήρυξη αφορά:
ένα (1) διαμέρισμα ενός δωματίου (γκαρσονιέρα),
ένα (1) διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου (δυάρι) και
ένα (1) διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων (τριάρι),
που θα πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Ως καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων ιδιοκτήτων ακινήτων ορίζεται η Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.
Θυμίζουμε ότι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 35 πολίτες - οι 7 από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής - οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των εν λόγω δήμων, είτε ως άστεγοι ή είτε ως άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Το πρόγραμμα πρόκειται να επιδοτήσει στεγαστικές δαπάνες και έξοδα για καθημερινές ανάγκες για όλους τους ωφελούμενους, ενώ 19 πολίτες αναμένεται να ενταχθούν και στον πυλώνα της επαγγελματικής αποκατάστασης για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας… (http://iraklio.gr)