Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κλείνει το ιστορικό βιβλιοπωλείο Ραγιάς - Ξεπουλάει τα βιβλία με 0,50€


Το αθάνατο ελληνικό δημόσιο του απαγορεύει να δωρίσει τα βιβλία σε ελληνικά σχολεία κι έτσι όσα δεν...
πωληθούν θα πάνε για πολτοποίηση!
Το βιβλιοπωλείο Ραγιάς, που βρίσκεται στο κέντρο, στην οδό Ερμού, κατεβάζει τα στόρια μια για πάντα... στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι λόγοι είναι καθαρά οικονομικοί και όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι: «Θέλουμε να φύγουμε αξιοπρεπώς από τον χώρο, χωρίς να χρωστάμε. Έτσι ακριβώς όπως ζήσαμε τόσα χρόνια».
Το βιβλιοπωλείο αποτελεί στέγη πολιτισμού εδώ και 55 χρόνια, με χιλιάδες βιβλία να πλημμυρίζουν τα ράφια του. Η επιχείρηση είχε περάσει από τον πατέρα στις δυο του κόρες, Ουρανία και Σοφία. «Δεν ξέρουμε τίποτα άλλο εκτός από το βιβλίο. Εδώ μέσα γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε» αναφέρουν η Σοφία και Ουρανία Ραγιά.
Την απόφαση την είχαν πάρει εδώ και ένα χρόνο και τέλη Μαρτίου ζήτησαν και άδεια εκποίησης για να είναι πλήρως νόμιμοι. Αν και η ανακοίνωση τους έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό, την τελευταία εβδομάδα ο κόσμος δεν σταματάει να επισκέπτεται το βιβλιοπωλείο. Μάλιστα, κρατάνε στα χέρια τους και σημειώσεις με τίτλους βιβλίων, για να ρωτήσουν τις ιδιοκτήτριες αν έχουν τα βιβλία που θέλουν.

Οι λάτρεις των βιβλίων, μπορούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να αγοράσουν βιβλία με 0,50 λεπτά, 1 και 2 ευρώ αλλά και με 70% έκπτωση… (planet)