Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Η κρίση μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα ταξιτζή (video)


Το Bloomberg επιχείρησε να μπει στην ψυχολογία των Ελλήνων μετά από 5 χρόνια κρίσης και αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας, ρωτώντας έναν οδηγό ταξί, για το πως βιώνει την καθημερινότητά τους στους δρόμους της πρωτεύουσας...


“Αν δεν δεις με τα μάτια σου πόσοι φτωχοί άνθρωποι υπάρχουν στους δρόμους, δεν γίνεται να το πιστέψεις”, λέει ο Νάσος, οδηγός ταξί, που κλήθηκε σε ένα δίλεπτο βίντεο του Bloomberg να σχολιάσει πως βιώνει την κρίση στην πρωτεύουσα της χώρας.
Το βίντεο έχει τίτλο View from an Athens taxi (Θέα από ένα ταξί της Αθήνας) παρουσιάζει τον οδηγό ταξί, ο οποίος αναφέρει πως έκανε αυτή την δουλειά και πριν από την κρίση, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα.
“Μερικές φορές νομίζω πως η κρίση είναι σαν ένα τσουνάμι. Ο δρόμος που βρισκόμαστε τώρα είναι η οδός Σταδίου. Ήταν ένας από τους πιο ακριβούς δρόμους και τώρα βλέπεις πολλά μαγαζιά να έχουν κλείσει, χωρίς μάλιστα να υπάρχει ελπίδα να ανοίξουν ξανά”, λέει ο Νάσος.
Στη συνέχεια ο πρωταγωνιστής του βίντεο αναφέρει πως θεωρεί ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σχετικά με τους όρους των δανείων, οι οποίοι είναι επαχθείς για τους Έλληνες πολίτες...




Σχετικά με την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Νάσος εμφανίζεται κατηγορηματικός, λέγοντας πως “δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να βρει τις ψήφους που ψάχνει”… (4news.gr)