Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στεγνώνετε και εσείς τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Σταματήστε το!


Και ποιος δεν έχει αφήσει το χειμώνα τα πλυμένα ρούχα να στεγνώσουν στην απλώστρα μέσα στο σπίτι ή πάνω σε κάποιο καλοριφέρ. Έρευνές όμως που έγιναν, θα σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε πριν φέρετε την μπουγάδα μέσα στο σπίτι. Δείτε γιατί!


Έρευνα που έκανε το Εθνικό Κέντρο Ασπεργίλλωσης στην Μ. Βρετανία, έδειξε ότι το στέγνωμα των ρούχων μέσα στο σπίτι, είναι επικίνδυνο για την υγεία, ιδιαίτερα για όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και σοβαρό άσθμα. Ο λόγος είναι ότι όταν τα ρούχα στεγνώνουν πάνω σε ένα θερμαντικό σώμα, τα επίπεδα υγρασία στον χώρο αυξάνουν κατά 30% και δημιουργείται το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί μούχλα! Φανταστείτε ότι μία μπουγάδα βρεγμένων ρούχων περιέχουν σχεδόν δύο λίτρα νερό, που μεταβαίνει στην ατμόσφαιρα κατά το στέγνωμα. Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες είναι ο μύκητας της ασπεργίλλωσης, ο οποίος προκαλεί λοιμώξεις στους πνεύμονες. Στα άτομα με άσθμα, ο μύκητα αυτός προκαλεί βήχα και συριγμό, ενώ όσοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύουν από ασπεργίλλωση. Τα συμπτώματα είναι ο βήχας, ο πυρετός, ή δύσπνοια και ταχύπνοια.

Προσοχή λοιπόν! Στεγνώστε τα ρούχα σας σε ανοιχτό χώρο και αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική και το στέγνωμα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μέσα στο σπίτι, αποφύγετε τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι! (Mothersblog)